Cercle Brugge wint zonder problemen tegen Seraing

Sam Valcke loopt naar Yvan Yagan, die zopas de openingstreffer heeft gescoord voor de thuisploeg. © VDB
Redactie KW

Groen-zwart scoort in eerste match van 2016 vier keer en sluipt de top drie binnen.

Cercletrainer Fred Vanderbiest zag zijn spelerskern met nieuwjaar versterkt met Xavier Luissint van KV Oostende en Daniel Rodrigo de Oliveira van reeksgenoot SK Deinze. Beiden kregen meteen een basisplaats ten koste van Dennes De Kegel als rechtsachter en Lonsana Doumbouya als centrumspits. Opvallend: als scheidsrechter Dieter De Naeyer, die een maand geleden Cercle floot tegen Lommel en de trainer van groen-zwart en zijn assistent na een zogenaamd verbaal dispuut voor de groene tafel bracht. Vanderbiest ging toen vrijuit.

In een wedstrijd die in de beginfase aardig wat tempo had, kwam Cercle met een doelpunt uit het boekje op voorsprong. Een voorzet van Valcke vanop rechts werd aan de verste paal door Yagan binnen gekopt. Voor de vleugelspits zijn zevende doelpunt van het seizoen. Kort nadien was Senakuku dicht bij de gelijkmaker maar hij trapte aan de tweede paal over doel. Dit was overigens het enige doelgevaar van de bezoekers.

Van dan af ging de wedstrijd goed op en neer. Na ruim een uur werd Saliu bij Seraing met rood voor natrappen op Haroun van het veld gestuurd. Meteen daarna kon Valcke voor 2-0 zorgen, maar zijn doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. In de daaropvolgende aanval kopte Yagan via de hand van doelman Mfa op de paal, de Oliveira heroverde knap de bal die overhoeks binnentrapte. 2-0 aan de rust.

Tweede helft

Aan een veel lager tempo was het tot op het vierde kwartier wachten tot Cercle een derde keer kon scoren. Na een mooie actie op links van Yagan stond Maertens op de juiste plek om binnen te tikken. Seraing kon Cercledoelman Van Damme door die man minder niet meer in beweging brengen. Het werd zelfs nog 4-0 door Haroun.

Cercle had weinig moeilijkheden met Seraing en won overtuigend. Groen-zwart komt mede door het puntenverlies en afgelastingen van de concurrenten op de derde plaats. Volgende zaterdag wacht een verplaatsing naar Geel.

(ACR – foto Bart)

Cercle Brugge – RFC Seraing: 4-0

Doelpunten : 11′ Yagan 1-0, 39′ de Oliveira 2-0, 65′ Maertens 3-0, 74′ Haroun 4-0,

Cercle Brugge : Van Damme, Luissint, Vanbellle, Rodrigo de Oliveira (76′ Doumbouya), Valcke (73′ Naudts), Bourdin, Dewaele, Maertens, Haroun, Van Acker (81′ Van Roose), Yagan.

Gele kaarten : Bojovic, Papa Camara,

Rode kaart : Saliu Popcala,