Cercle Brugge wint zijn eerste oefenmatch in Oudenaarde

05/07/17 om 22:19 - Bijgewerkt om 22:17

Groen-zwart won woensdagavond met 0-3 van KSV Oudenaarde, een club uit de eerste amateurklasse.

Cercle Brugge wint zijn eerste oefenmatch in Oudenaarde

Francis Cathenis (rechts) scoorde de 0-3. © VDB

Cercle Brugge ondergaat momenteel een ferme gedaantewisseling. Trainer José Riga wil tijdens de voorbereiding liefst geen tegenstanders uit lagere reeksen, maar op een uitnodiging van KSV Oudenaarde uit de eerste amateurklasse ging groen-zwart wel graag in. Moeskroen moest omwille van het verplaatsen van hun oefenstage verstek geven bij de Oost-Vlaamse club en Cercle werd als vervanger aangesproken. Eerder waren ook al topclubs als Club Brugge, dat er met 0-6 won, en Anderlecht (1-3) te gast in Oudenaarde.

Geen goals voor de rust

Groen-zwart startte met de testers Rosenthal, zoon van de legendarische gewezen Club Bruggespeler, en de Braziliaan Crysan, die wel eens één van de volgende aanwinsten kan zijn. De middenvelders Maertens en De Schryver verlieten gisteren eerder de training en bleven veiligheidshalve aan de kant. Cercle was in de eerste helft dominant, maar niet scherp genoeg voor doel. Bruno en Buyl waren het dichtst bij de openingstreffer maar konden niet besluiten. Na 45 minuten voetballen bleef het dan ook 0-0.

Penalty gemist

De thuisploeg kwam na de rust met dezelfde elf tussen de lijnen en een meer dominanter Cercle ging in de tweede helft dan ook resoluut op zoek naar het eerste doelpunt. Dat kwam er in 62ste minuut via nieuwe aanwinst Vagner. Ngatoukou miste even voordien een strafschop. De centrale spits is eigendom van AS Monaco en werd vorig seizoen na Nieuwjaar aan reeksgenoot Union uitgeleend. Tormin zorgde voor 0-2 en rechtsachter Cathenis, een speler uit de eigen jeugd uit Oostkamp, legde in de slotfase de 0-3 eindcijfers vast.

(ACR)

Cercle Brugge in de eerste helft: Nardi, Vanbelle, Lambot, Coussement, Palun, Vincent, Rosenthal, Puskas, Buyl, Crysan en Bruno.

Cercle Brugge in de tweede helft: Vandenbussche, Cathenis, Arcus, Delacourt, Dewaele, Mexique, Muyumba, Tormin, Vagner, Farias en Ngatoukou.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!