Cercle Brugge wint tweede oefenpot met 2-1

08/07/17 om 22:37 - Bijgewerkt om 22:36

Cercle Brugge speelde in Damme tegen USL Dunkerque, vorig seizoen zesde in de Franse derde divisie. Trainer José Riga koos uit zijn ruime kern opnieuw elf spelers voor de eerste helft en elf andere om de tweede helft aan te vatten.

Cercle Brugge wint tweede oefenpot met 2-1

Naast de vele nieuwkomers stonden op het wedstrijdblad ook enkele testers, zoals opnieuw Tom Rosenthal, maar ook de Portugees Dinis Da Costa Lima Almeida, de Japanner Koga Shuntaro, Gaëtan Robail van Paris Saint-Germain en de Braziliaan Barcelos Crysan. Vooral die laatste twee gaven een goede indruk. Beiden lagen ook aan de basis van de goals voor Cercle.

Redding door Vandenbussche

In de eerste helft slalomde Crysan voorbij enkele Franse verdedigers en legde af tot bij Stephen Buyl die van aan het strafschopgebied kon binnentrappen. Na de rust kon Robail frequent de linkerflank doen, tot bij de doellijn en dan achterwaarts voor de goal brengen. Eén van zijn pogingen kon kortbij door Rosenthal afgewerkt worden. Even daarvoor had ook Jonathan Farias al een unieke mogelijkheid om de score te verdubbelen.

Aan de overzijde kon doelman Brian Vandenbussche enkele keren redding brengen. Eén keer moest hij zich in de slotfase bij een rebound, met zijn gewezen ploegmaat Renato Neto als getuige, toch gewonnen geven. Cercle, dat bij momenten enkele fraaie dingen liet zien, won met 2-1. Groen-zwart speelt woensdag in Lichtervelde tegen Lokeren.

Zoekend naar versterking

Cercle blijft ondertussen op zoek naar versterking of spelers die meteen inzetbaar zijn. Eén van hen zou de Franse middenvelder Xavier Mercier van KV Kortrijk zijn. Hij is bij KVK niet langer gewenst en wordt wellicht dinsdag officieel bij Cercle voorgesteld. Net als José Jeunechamps als bijkomende assistent-trainer. De Waal was eind vorig seizoen nog interim-trainer bij Standard na het vertrek van T1 Jankovic. Hij werkte ook al samen met Riga bij Metz en Charlton.

Cercle eerste helft: Nardi, Lambot, Dewaele, Vanbelle, Palun, Buyl, Mexique, Crysan, Vagner, Puskas, Vincent.

Cercle tweede helft: Vandenbussche, Cathenis, Arcus, Farias, Almeida, Tormin, Muyumba, Shuntaro, Delacourt, Rosenthal en Robail.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!