Cercle Brugge wint oefenwedstrijd tegen Antwerp

19/07/17 om 20:37 - Bijgewerkt om 21:03

De Braziliaan Crysan zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cercle Brugge wint oefenwedstrijd tegen Antwerp

Barcelos Crysan bezorgde Cercle Brugge de zege. © ACR

Cercle Brugge vertoeft tot en met zaterdag op zomerstage in het Nederlandse Hoenderloo. Promovendus Antwerp FC doet tot en met morgen hetzelfde even verderop in Doorwerth. Een unieke gelegenheid voor beide ploegen om tegen elkaar een oefenmatch te spelen. Dat gebeurde ook woensdag achter gesloten deuren. Want de eerder geplande oefenmatch tussen beide teams stond afgelopen zaterdag gepland in Oudenburg, maar werd uit vrees voor supportersrellen en uit veiligheidsoverwegingen afgelast.

Rommelig voor de rust

De eerste helft was wat rommelig, de tweede helft was beter. Tien minuten voor tijd zorgde de Braziliaanse aanwinst Crysan voor de goal voor Cercle. Op een hoekschop van Van Belle kopte hij het leer voorbij Bolat (ex-Club Brugge) tegen de touwen. Dit was overigens het enige doelpunt in de wedstrijd. Cercle startte niet echt met de verwachtte basiself, het voerde tijdens de rust drie wissels door en even later nog eens zes. Cercle ontmoet zaterdagmiddag in een oefenmatch nog het Engelse FC Reading. Ook deze wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld.

Cercle Brugge: Vandenbussche (46' Nardi), Arcus, Dinis (46' Rodas), Delacourt (46' Lambot), Gaspar, Mercier, Mexique, Robail, Tormin, Farias, Ngakoutou.

Cercle Brugge na 60': Nardi, Palun, Rodas, Lambot, Van Belle, Muyumba, Vincent, Javier Garcia, Buyl, Bruno, Crysan.

(ACR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!