Cercle Brugge wint oefenmatch in Spanje

Trainer Frank Vercauteren koos bij Cercle niet meteen voor zijn gekende basisopstelling © BELGA
Redactie KW

De Belder en Farias zorgen voor 2-1 tegen het Spaanse FC Elche.

Op de laatste dag van de winterstage in het Spaanse Campoamor werd FC Elche door Cercle Brugge uitgenodigd om een oefenwedstrijd te spelen. FC Elche is een ploeg uit de nabijgelegen gemeente Elx en degradeerde voor dit seizoen uit de Spaanse tweede divisie (La Liga 2) en staat momenteel vierde in groep 3 van de Segunda Division B of de derde klasse.

Trainer Frank Vercauteren koos bij Cercle niet meteen voor zijn gekende basisopstelling en ook Bruno maakte na ruim drie maanden out te zijn opnieuw zijn opwachting in de spits. Na een half uur werd de Belg vervangen door De Belder die op slag van rust voor de 1-0 zorgde.

Bij aanvang van de tweede helft werden er bij Cercle enkele wissels doorgevoerd en na ruim een uur voetballen zorgde Farias voor de 2-0. De 19-jarige Argentijn, die begin dit seizoen als een jeugdinternational een contract bij groen-zwart voor drie seizoenen tekende, scoorde de voorbije maanden geregeld met de beloften. Nu dus ook zijn eerste voor de fanionploeg.

Een kwartier voor het einde kon Elche via Kaba milderen. Verder geraakte de Spaanse club niet en het bleef bij 2-1.

Met die winst sluit Cercle een geslaagde winterstage af. Vrijdag 5 januari om 20.30 uur opent groen-zwart het tweede deel van de competitie in de Proximus League met een belangrijke thuiswedstrijd tegen OH Leuven.

(ACR)

Cercle Brugge- FC Elche 2-1.

Doelpunten: 45′ De Belder 1-0, 67′ Farias 2-0, 75′ Kaba 2-1.

Cercle Brugge : Nardi (46′ Van Damme), Gaspar, Taravel (46′ Delacourt), Lambot, Palun (46′ Vanbelle), Vincent (46′ Omolo), Mercier (46′ Koné), De Schryver, Farias, Bruno (33′ De Belder), Crysan (46′ Tormin).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier