Cercle Brugge wint in Damme

Cercle won. © ACR

Cercle Brugge heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding met 0-3 gewonnen bij SVV Damme.

De nieuwe vierdeklasser begon vorige donderdag in aanloop naar deze wedstrijd een eerste keer te trainen. Pas eind deze maand wordt er voluit getraind. Ook geen Johnny Bleyaert op de bank bij de thuisploeg. De trainers is nog met vakantie. De honneurs werden waargenomen door Luc Van Hee en Willem Overmeire. Bij Cercle hadden ze zaterdag een pittige training en koos Trainer Vanderbiest in de tweede helft voor tien andere veldspelers. Miguel Vandamme mocht de ganse wedstrijd onder de lat staan.

Het was tot bijna halfweg de eerste helft wachten op de eerste doelrijpe kans. Bacelic-Grgic zag zijn schot op doelman Kenneth Dhondt stranden. In de daarop volgende hoekschop liet diezelfde keeper de bal uit de handen glippen en Doumbouya stond er vlak bij om binnen te tikken. Cercle was tot dan vooral over de flanken, met Vanbelle en Valcke op links en Verkindere en Simoens op rechts, op zoek naar die openingstreffer. De thuisploeg kon daar weinig tegenover zetten. In de tweede helft kwam Damme toch heel dicht bij de 1-1 toen een schot van de lijn werd gekeerd en een bal bovenop de dwarsligger strandde. Bij Cercle liep het binnen die andere opstelling iets stroever, vooral in de afwerking miste groen-zwart enige scherpte. Er was ook reservedoelman Jonathan Verheire die enkele keren gepast tussen kwam.

Toen bij Damme vijf beloften invielen en velen vrede leken te nemen met 0-1 zorgden nieuwkomers Yagan en Bossekota voor de eindscore. Woensdag speelt Cercle in en tegen Eernegem om 19.30 uur.

Cercle Brugge eerste helft: Vandamme, Vanbelle, Ivens, Bacelic, Valcke, De Coninck, Verkindere, Doumbouya, Dewaele, Vanacker, Simoens.

Cercle Brugge tweede helft : Vandamme, Van Roose, Ameye, Bourdin, Vandewalle, Lambot, Yagan, Maertens, Bossekota, Naudts, Van de Velde.

SVV Damme begon met Dhondt, Simoens, Devinck, Huyghe, Van Loo, Vanhee, Bekaert, Voordekkers, Kellner, Lauwers, Bleyaert.