Cercle Brugge vol vertrouwen naar beslissende match tegen Beerschot-Wilrijk

De spelers van Cercle Brugge tijdens de heenwedstrijd. © BELGA
Redactie KW

Twee dagen voor de terugmatch tegen Beerschot-Wilrijk, die zal beslissen over wie naar 1A gaat, hield Cercle Brugge nog een laatste persmoment.

Trainer Frank Vercauteren schoof eerst aan en begon met iets wat hem blijkbaar had gestoord in aanloop naar de heenmatch. “Bij Cercle krijg ik hier via Nicolas (Cornu, red.) alles wat er in de pers verschijnt en ik heb veel onzin gelezen. Dat Losada bijvoorbeeld denkt dat hij door zijn doelpunt tegen Anderlecht mij heeft doen ontslaan. Laat ons zeggen dat mijn ontslag toen al lang op tafel lag en misschien moet ik hem dan ook dankbaar zijn, want ik heb veel mogen meemaken sindsdien”, klonk het.

CV niet op de eerste plaats

“De analisten zagen ineens dat we met vier centrale verdedigers speelden. Dan hadden ze de vorige matchen en trainingen niet gezien. Ik speel al maanden met eenzelfde systeem, drie of vijf verdedigers. Alleen Delacourt speelde nu op een iets andere positie, die van Palun. Nu, wat men denkt over mij interesseert mij alleen als het van familie of vrienden komt, niet van buitenstanders. Het enige dat ik wil, is Cercle en zijn spelers beschermen. Mijn cv komt nu niet op de eerste plaats.”

Wat men denkt over mij interesseert mij alleen als het van familie of vrienden komt

En dan het sportieve. Vercauteren: “De ambitie is nog steeds om Cercle nu al naar 1A te brengen en daar gaan we alles aan doen. Zaterdag zal er een winnaar en een verliezer zijn en ik verlies niet graag, alleen als de andere veel beter is kan ik dat accepteren. Begin deze week werden Omolo en Cardona wat gespaard, maar ik hoop ze beiden ter beschikking te hebben”, aldus de trainer.

Sfeer en beleving in de groep

“De sfeer en beleving in de groep is er, we zijn er klaar voor. Paul Nardi is zondag in de fout gegaan, maar hij heeft zich al in de match zelf herpakt en ik denk niet dat dit nu nog door zijn hoofd speelt. Onze ambitie is duidelijk, ook de tegenstander wil per se promoveren. Voor de dubbele ontmoeting zei ik dat de kansen fifty-fifty waren, nu is Beerschot-Wilrijk toch licht favoriet, want ze hebben een bonus. We moeten dit nog altijd rechtzetten.”

Nu is Beerschot-Wilrijk toch licht favoriet, want ze hebben een bonus

Ook aanvoerder Benjamin Lambot sprak met ons. “Beerschot-Wilrijk zal wel defensiever spelen dan in de heenmatch, niet onlogisch met die uitgangspositie. Wij moeten zien dat we die counter er kunnen uithalen. We gaan ons eigen spel spelen, offensief maar zonder te veel risico’s. We hebben in Antwerpen een domme goal geslikt, maar anders niet veel weggegeven. Een scoreloos gelijkspel had gekund, het heeft nog weinig zin om terug te blikken. We kunnen een mooie revanche nemen en iedereen wil spelen. Dat geeft geen problemen, elkeen trekt aan hetzelfde zeel. Of spelers nu einde contract zijn of niet (Lambot is einde contract, red.) mag niet meespelen. De coach beslist over de opstelling en we hebben de kwaliteiten om te promoveren. Het niveau op de trainingen is gewoon heel hoog. We gaan er klaar voor zijn, hopelijk met de steun van een groot aantal supporters.”

Straks 15.000 aanwezigen in stadion?

Donderdagvoormiddag stond de teller al op meer dan 11.500, inclusief de bezoekende aanhang. Woensdag werden nog 1.000 kaarten aan de man gebracht en er is nog kaartenverkoop op donderdag (mogelijk tot 20 uur al naargelang de drukte, red.), vrijdag en zaterdagvoormiddag. Bij Cercle durft men hopen op meer dan 14.000 en misschien zelfs 15.000 aanwezigen.

(DACH)