Cercle Brugge vlot voorbij tweedeprovincialer

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van de oefencampagne met 0-5 gewonnen bij VV Koekelare, dat voor het eerst aantrad.

Geen Faris Haroun bij Cercle Brugge. De voormalige Rode Duivel nam wel deel aan de opwarming, maar zou niet aantreden in de nieuwe uitrusting van groen-zwart. Thibaut Van Acker werd in de eerste helft aangeduid als kapitein. Hij kreeg ook meteen de eerste kans, maar zijn knal werd van onder de lat getikt door Stijn Metsu. Cercle zocht nadrukkelijk de flanken. Het gevaar kwam vooral vanop links met een gretige Maxim Vandewalle en Tibo Van De Velde. Ivan Yagan en Axel Bossekota konden echter niet profiteren van hun voorzetten. Aan de overkant ging Alain Bodian neer in het strafschopgebied na contact met de Ivoriaanse tester Constant Zahui, die geen onuitwisbare indruk achterliet en later vervangen werd door Laurenz Simoens, maar de ref zag er geen graten in. Bij de thuisploeg was het de Togolees Alikem Segbefia die het de bezoekende defensie knap lastig maakte.

Na twintig minuten kwam groen-zwart op voorsprong. Dennes De Kegel sneed vanop rechts naar binnen en trapte met links in de korte hoek binnen: 0-1. Dik vijf minuten later kopte Arne Naudts een voorzet van Ivan Yagan tegen de touwen. Dat was meteen de ruststand, hoewel er nog mogelijkheden waren voor Yagan, Van Acker en Bossekota. Aan de overkant liet Segbefia nog een poging optekenen.

Rustige start

Een volledig nieuwe ploeg bij Cercle, met nieuwkomer Jonas Ivens als kapitein, startte rustig aan de tweede helft zonder echt dreigend te zijn. Mathieu Maertens en Sam Valcke konden de thuisgoalie niet in verlegenheid brengen met hun pogingen. Groen-zwart was wel dreigend met hoekschoppen van Wesley Van Belle. Na één van zijn corners belandde de bal bij Jilke Deconinck, die rustig in doel plaatste. Het sein voor Cercle om de druk op te voeren. Lonsana Doumbouya dikte met een overhoekse schuiver, na voorbereidend werk van Bacelic-Grgic, aan tot 0-4 en in de slotminuut maakte hij er nog 0-5 van. De verdediging ging onder een voorzet van Van Belle door. De spits kon de bal controleren en beheerst binnen schuiven.

Cercle Brugge, dat voor rust in een tweespitsensysteem speelde en na rust opteerde voor één diepe spits, kan terugblikken op een goede partij in Koekelare. Zondag geeft het vierdeklasser SVV Damme partij. (BV-Foto’s BV)