Cercle Brugge viert titel in Monaco (met prins Albert)

Vadim Vasilyev en Frans Schotte wisselden geschenken uit. (Foto ACR)
Redactie KW

Een delegatie van groen-zwart is in Monaco te gast. Vrijdagavond woonden ze de match tegen Lille bij.

Leden van het bestuur en Business Kring 12 stapten vrijdagmorgen met de trofee van het kampioenschap in de Proximus League op het vliegtuig richting Monaco. Voorzitter Frans Schotte is een kleine week na het behalen van de titel nog altijd bijzonder fier. Dat bleek ook tijdens de vlucht in zijn welkomstwoordje. “Op een week tijd maak ik een tweede promotie mee. Vorige zaterdag met Cercle naar 1A en nu als steward op dit vliegtuig”, lachte hij.

Vrijdagnamiddag stond een bezoek gepland aan het opleidingscentrum van AS Monaco op La Turbie. Een accommodatie die overigens binnenkort een volledige gedaantewisseling ondergaat en tot in de puntjes geprofessionaliseerd wordt en over een goede twee jaar in gebruik kan worden genomen.

De Belg Youri Tielemans van AS Monaco gaf de Cerclefans een shirt cadeau. (Foto ACR)
De Belg Youri Tielemans van AS Monaco gaf de Cerclefans een shirt cadeau. (Foto ACR)

Daarna trok het gezelschap naar het kunstenaarsdorp Eze. ‘s Avonds ging het richting Stade Louis II, het stadion van AS Monaco. Er was allereerst een ontvangst in Salon Honneur waar gedelegeerd bestuurder Vadim Vasilyev bijzonder opgetogen de aanwezigen toesprak. “Cercle Brugge greep vorige week de titel in een zeer sfeervol stadion voor 15.000 toeschouwers, met een spannende apotheose met een doelpunt van Cardona”, vertelde hij.

Vadim Vasilyev en Frans Schotte wisselden nadien enkele geschenken uit en woonden samen met het ganse gezelschap een competitiewedstrijd van AS Monaco bij. De huidige nummer twee uit de Franse Ligue 1 klopte Lille OSC met 2-1. De Belg Youri Tielemans dankte de groen-zwarte fans en gaf hen een shirt cadeau en ging na de match in Salon Honneur met hen graag op de foto.

Nog een opvallende gast tijdens de tweede helft van de wedstrijd tegen Lille. Niemand minder dan prins Albert van Monaco nodigde de Cercle-delegatie in zijn loge uit. De prins stelde zelfs voor om volgend seizoen eens een match van Cercle bij te wonen.

Zondagavond keert de groen-zwarte delegatie naar Brugge terug.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier