Cercle Brugge verwacht in Leuven een zeer moeilijke match

Supporters van Cercle Brugge. © ACR
Redactie KW

Groen-zwart kan OHL uittellen, maar dat zal niet gemakkelijk zijn.

“Dit is een belangrijke, maar zeker nog geen beslissende match”, weet trainer Frank Vercauteren, daags voor de wedstrijd. “De matchen die na Leuven volgen, zullen overigens even moeilijk worden. In de voorbije wedstrijd tegen Roeselare werd het nog maar eens duidelijk wat er kan gebeuren, als zij die penalty binnentrappen. En OHL maakt nog altijd een kans op winst in de tweede periode. Het wordt dus een heel moeilijke match, zoals altijd. Het is voor hen wellicht een laatste mogelijkheid, dus is het duidelijk waar zij moeten voor gaan. Ze hebben zich ook versterkt en hebben dus kwalitatief meer mogelijkheden”, vindt de Cercletrainer.

De huidige eerste plaats in het klassement leeft bij Cercle. Die boost kwam er tijdens de winterstop en de stage in Spanje waar de sportieve leiding naar diverse oplossingen zocht, met minder kwantiteit in de groep. De kern werd gisteren uitgebreid met twee nieuwkomers: Alexandre Luiz Reame Xandao en Uwa Elderson Echiejile, die donderdagavond een eerste keer meetrainden.

Xandao speelde nog samen met zijn nieuwe ploegmaat Crysan bij het Braziliaanse Atlético Paranaense. Ook voor trainer Vercauteren is hij geen onbekende. “Ik ken hem nog van bij Sporting Lissabon. Dat is een voordeel. Ik weet wat ik aan hem heb en wat zijn werkpunten zijn. Zijn huidige fysieke toestand moet ik nog bekijken. Hij is een centrale verdediger met heel wat ervaring. Ik wist niet dat hij op de markt was, het is François (technisch directeur Vitali, red.) die hem voorstelde. Hij is rechtsvoetig, met verdedigende kwaliteiten, goed met het hoofd, alsook in duel, positioneel en ervaren.”

WK-ganger voor Nigeria

Elderson kwam naar Cercle via AS Monaco, na een passage in Turkije. “Hij is iets flexibeler of polyvalenter en speelt centraal achterin of links op de flank, met vijf of met vier in de verdediging. Hij heeft een offensieve en defensieve kracht, is snel en wendbaar en linksvoetig. Maar uiteraard met verdedigende aspecten. Hij kan met Nigeria naar het WK. Ook dat is voor hem een doel.”

Cercle wilde er tijdens de voorbije transferperiode eventueel nog een voorspeler bijhalen. “We hebben niet gevonden wat we wilden”, besluit Vercauteren.

In de selectie voor vrijdag in Leuven zijn de twee nieuwkomers opgenomen. Nuyumba er niet bij. Hij is geblesseerd. De Belder is er opnieuw bij. Dit zijn de 21 namen: Nardi, Taravel, Vanbelle, Koné, Palun, Bruno, Tormin, Crysan, Cardona, Omolo, Van Damme, Xandao, Lambot, Elderson, Delacourt, Vandenbussche, Gaspar, Hoggas, Imorou, De Belder en Mercier.

Wie vrijdagavond niet of weinig aan spelen toekomt, reist zaterdag naar Koekelare, voor een match om 14 uur tegen het eerste elftal van KM Torhout.

(ACR)