Cercle Brugge verliest voor het eerst in eigen huis

Doelman Thomas De Bie moest zich vier keer omdraaien. © VDB

Voetbal kort na het middaguur is niet bepaald een succes. Dat bleek ook zondag voor de wedstrijd tussen Cercle Brugge en OH Leuven, waar met moeite 2.000 toeschouwers te gast waren. Bovendien verloor groen-zwart ook nog eens met 2-4.

Trainer Euvrard koos voor De Schryver centraal, Maertens speelde op rechts en Coussement mocht opnieuw als rechtsachter starten. In doel nam De Bie de plaats in van Lentz, die wellicht een heelkundige ingreep aan zijn dijbeen moet ondergaan.

Maertens werd in de aanvangsfase op het randje buitenspel afgevlagd. Het openingsdoelpunt viel echter meteen aan de overkant toen van op links Loemba vrij kon aanleggen. Cercle probeerde de vroege achterstand te herstellen, maar slaagde daar niet echt in. Kort voor de rust mocht OHL een hoekschop nemen, Simaeys kopte door tot bij de tweede paal waar Kocabas vrij kon intikken. 0-2 was meteen de ruststand.

Tweede helft

De tweede helft begon meteen met een kans voor de thuisploeg. Bourdin was dicht bij de aansluitingstreffer. De Franse verdediger miste voor doel de nodige scherpte. Kort nadien werd Kis helemaal vrijgelaten door de Leuvense defensie en kon hij op aangeven van Yagan overhoeks binnenkoppen. De vreugde was van korte duur, want enige naïviteit achterin zorgde ervoor dat Casagolda alleen voor De Bie kwam en met een lob kon besluiten.

De wedstrijd werd nog rommeliger met vooral veel kleine overtredingen. Veel spelers liepen uit positie en ruim tien minuten voor tijd strandde een afgeweken schot van Bertaccini op de paal, Naudts was goed gevolgd. Het thuispubliek meteen weer achter hun ploeg. Het waren wel de bezoekers die voor gevaar zorgden via Tabekou, maar een knappe save van De Bie. Diezelfde Tabekou zette nadien Bourdin in de wind: 2-4 en wedstrijd gespeeld. Cercle Brugge verloor een eerste keer dit seizoen thuis en voor de derde keer op drie op zondagmiddag. Groen-zwart ziet na de eerste heenronde in de Proximus League OHL van onderin dichterbij komen. Niet evident met het tweeluik Antwerp en Lierse dat er aankomt.

(ACR – foto Bart)

Cercle Brugge – OH Leuven 2-4

Doelpunten : 4′ Loemba 0-1, 43′ Kocabas 0-2, 52′ Kis 1-2, 55′ Casagolda 1-3, 79′ Naudts 2-3, 84′ Tabekou 2-4.

Cercle Brugge : De Bie, Vanbelle, Bourdin, Dewaele, Coussement (70′ Bertaccini), Fabris, Haroun, De Schryver (57′ Soumah), Yagan (75′ Naudts), Maertens, Kis.