Cercle Brugge verliest van Beerschot-Wilrijk

Mohamed Messoudi in strijd met Jordy Gaspar. © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart lijdt eerste thuisnederlaag en ziet de bezoekers aan kop verder uitlopen.

Trainer Riga koos bij Cercle voor een iets defensievere opstelling met drie wijzigingen in vergelijking met de week voordien tegen Lierse. Crysan en Mercier in de plaats van Bruno en Buyl. Centraal achterin verving nieuwkomer Sofranac de geschorste Taravel. Bij Beerschot-Wilrijk weinig wijzigingen in de ploeg die op de vorige speeldag met 0-4 uithaalde op Schiervelde. Als scheidsrechter werd de aangekondigde Put vervangen door Wouters.

Doelmannen in de hoofdrol

Beerschot-Wilrijk, voor de gelegenheid in geel en blauw, zette van bij aanvang een goede organisatie neer. Cercle zette druk. Een eerste doelpoging kwam op het kwartier toen Lambot een hoekschop naast kopte. Halfweg de eerste helft rukte Beerschot-Wilrijk meer op. Na een uitgespeelde hoekshop was er een knappe reflex van Nardi op een achterwaartse kopbal van Van den Bergh. Aan de overzijde had Romo een save in huis op een vrije trap Mercier. Romo was kort nadien opnieuw in actie op een kopbal van Sofranac, in de rebound duwde Lambot met het hoofd naast. Beide keepers hielden de score voorlopig op 0-0. Dit was ook de ruststand.

Cercle begon aan de tweede helft met Bruno in plaats van Crysan. Het tempo lag beduidend lager. Na tien minuten trapte Romo verkeerd in, Tormin deed te weinig met de daaropvolgende doelrijpe kans. Na een uur spelen hetzelfde voor Bruno, ook dit keer stond Romo goed opgesteld. Bij de eerste kans voor de bezoekers in de tweede helft liep Messoudi goed doorheen de groen-zwarte defensie en trapte de bal voorbij Nardi in doel: 0-1. Kort nadien een gekraakt schot van Buyl voor de thuisploeg. Aan de overzijde was er van Maes na een hoekschop een afstandschot op Nardi.

Cercle kreeg bij aanvang van het laatste kwartier opeens nog weinig klaar, al moest Tormin na mooi voorbereidend werk altijd scoren. Zijn trap ging al vallend naast. Ook Bruno geraakte niet voorbij Romo. Het bleef bij 0-1 en Omolo kreeg nog een rode kaart voor een lichte slag naar Messoudi. Cercle was te doorzichtig in het spel en sprong, onder toeziend oog van gedelegeerd bestuurder Vadim Vasilyev, met te weinig scherpte met de doelkansen om. Beerschot-Wilrijk liet zien dat het niet voor niets leider is. Een positie die door de winst nog steviger wordt. Cercle staat nu op vier punten en trekt zondag naar Roeselare.

(ACR)

Cercle Brugge – Beerschot Wilrijk 0-1.

Doelpunt: 64′ Messoudi 0-1.

Cercle Brugge: Nardi, Gaspar, Sofranac, Lambot, Imorou, Mercier (74′ De Belder), Omolo, Tormin, Koné, Cardona (66′ Buyl), Crysan (46′ Bruno).

Beerschot- Wilrijk: Romo, Dom, Diarra, Swinkels, Van den Bergh, Van Hyfte, Pietermaat, Messoudi (90′ Essikal), Losada (90′ Manteca Merlo), Maes, Placca.

Gele kaarten: 18′ Van den Bergh, 63′ Messoudi, 66′ Losada.

Rode kaart: 90′ Omolo.

Scheidsrechter: Wouters.

Toeschouwers: 6.000.