Cercle Brugge verliest thuis van Westerlo

Na een scoreloze eerste helft kwam Westerlo via Lecomte en Gounongbe op voorsprong. Het tegendoelpunt van Thibaut Van Acker kwam te laat en Cercle verloor met 1-2.

Westerlo begon het best aan de wedstrijd via Aoulad en Gounongbe. Na een kwartier kon Cercle meer druk zetten en kreeg het via Buyl nog de beste kans voor de rust. Hij kreeg een mooi voorzet van Kabananga, maar besliste naast.

Na de rust een vlugge voorsprong voor de bezoekers uit de Kempen. De Brugse verdediging kon eerst een voorzet van Apau wegwerken, maar Lecomte kon de bal in één tijd op de slof nemen en langs Werner in doel werken. Cercle nam toen het initiatief in handen, maar de bal wou niet in de netten.

Door de aanhoudende druk van Cercle moest Westerlo op de counter spelen. Gounongbe vond Lecomte, maar die werd in het strafschopgebied neergelegd door Hans Cornelis. Strafschop voor de bezoekers en Gounongbe kon zo zijn negende van het seizoen binnentrappen.

Thibaut Van Acker kon met een knap afstandsschot nog de aansluitingstreffer maken, maar die kwam te laat voor de vereniging. Eindstand 1-2 en een voorlopige derde plaats voor Westerlo.