Cercle Brugge verliest ook van tweedeklasser Eendracht Aalst

Cercle Brugge heeft daags na het verlies tegen Westerlo ook tegen Eendracht Aalst uit tweede klasse verloren met 0-2.

Cercletrainer Lorenzo Staelens was in 2004 zeven wedstrijden actief als trainer van Eendracht Aalst. Hij koos een dikke week voor de competitiestart voor een pak jongeren aan de aftrap. Na een evenwichtig begin zonder echt doelrijpe kansen trok Cercle halfweg de eerste helft het spel iets meer naar zich toe. Een goede poging viel er te noteren van Sam Valcke. Hij zag zijn poging echter over doel getikt door de bezoekende doelman.

De tweede helft was nog maar op gang gefloten toen de Cercledefensie zich in de rug liet verrassen op een pas van Kevin Janssens (ex-Cercle). Invaller Vansimpsen mikte raak. Cercle was dicht bij de gelijkmaker, onder meer via D’Haene, maar ruim een kwartier voor het einde werd de score verdubbeld door Lapage die voor Aalst, na een rebound op doelman Van Damme, de bal tegen de netten dropte.

Opstellingen

Cercle Brugge: Van Damme, Buysse, Van Acker, De Kegel, D’Haene, Maertens, Van Eenoo, Buyl, De Coninck, Valcke en Dewaele.

Eendracht Aalst: Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Vanbelle, De Cuyper (60′ Shkodra), De Neve (45′ Bael), Van Damme (66′ Lievens), P. Janssens (71′ Lapage), K. Janssens (71′ Filipovic), Koulibaly (45′ Vansimpsen).