Cercle Brugge verliest in Leuven met 2-0

Jovan Kostovski (OHL) en Pierre Bourdin (Cercle Brugge) in duel. © Belga

De thuisploeg stelde zaterdag de eerste thuiswinst van het seizoen al voor de rust veilig. Groen-zwart blijft op zoek naar eerste uitoverwinning.

Cercletrainer Euvrard koos voor de wedstrijd bij OH Leuven in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Lommel nog maar eens voor een wijziging in zijn elftal. Naudts en Bertaccini moesten plaats ruimen voor Galvez-Lopez en Van Roose. Na een studieronde van een kwartier werd al snel duidelijk dat Leuven het laken naar zich toe zou trekken. Lentz moest zich dan al eens onderscheiden op pogingen van Monteyne en Loemba. Kort daarna was het toch prijs toen een zeer verdienstelijke Tabekou kon profiteren van balvoordeel. Hij snelde voorbij Luissint en verschalkte de doelman van Cercle. OHL ging meteen op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er ook op slag van rust via Azevedo met de medewerking van de Cercledefensie.

Rode kaart

2-0 aan de rust en dus moest de trainer van Cercle op zoek naar oplossingen. Hij bracht met Bertaccini en Diallo twee nieuwe krachten in. Diarra en Van Roose waren het slachtoffer. Cercle werd gevaarlijker, maar kon niet scoren. Het kreeg in de slotfase nog enige hulp van de thuisploeg. Kocabas trok vrij driest Bertaccini onderuit en mocht vroegtijdig naar de kleedkamer. Zelfs dat inspireerde Cercle niet om enig slotoffensief in te zetten. OH Leuven had de schaapjes op het droge en won zeer verdiend met 2-0.

Groen-zwart stelde nog maar eens teleur op verplaatsing en blijft met twaalf punten uit evenveel wedstrijden op zoek naar eerste overwinning buitenshuis. De vereniging ontvangt vrijdag revelatie KSV Roeselare.