Cercle Brugge verliest eerste keer in oefenwedstrijd

Cercle Brugge oefende in Eernegem tegen promovendus Westerlo en verloor met 0-1.

Nieuwkomer Mohammed Aoulad liet zich bij de bezoekers, die worden getraind door Dennis Van Wijk, meteen gelden. De 23-jarige aanvaller zorgde tegen Cercle met de medewerking van Cools voor het enige doelpunt van de match. Voor Cercle is het de eerste nederlaag in de oefencampagne.

Groen-zwart begon het best aan de wedstrijd, maar kon de bezoekende doelman niet echt in gevaar brengen. Op het halfuur viel het doelpunt echter aan de andere kant toen Cools al of niet een voorzet van Aoulad met het hoofd kon verlengen. Bacelic-Grgic, tot twee keer toe, en Smolders, op de lat, kwamen dicht bij de gelijkmaker. Cercle ging met een achterstand de rust in. De beste kansen in de tweede helft waren voor de bezoekers, groen-zwart miste vooral scherpte in de afwerking. In de slotfase ging een vrije trap van Cornelis net voorbij de verste paal.

Opstellingen

Cercle speelde 90 minuten met Werner, Bourdin, Wils, Dussenne, Cornelis, N’Diaye, Smolders, Bacelic-Grgic, Godee, Sukuta-Pasu en Kabananga. Donderdagavond in Jabbeke tegen Eendracht Aalst zal trainer Lorenzo Staelens wellicht voor elf andere namen kiezen.

Voor Westerlo speelden Van Langendonck, Apau, Maertens, Schuermans, Vervoort (46′ Molenberghs), Annys (46′ Koffi), Sno, Geudens, Cools, Aoulad (46′ Schouterden) en Gounongbe.