Cercle Brugge vergeet het af te maken tegen Lierse

Cercle Brugge begon met uitzondering van Maertens voor De Schryver aan de laatste thuiswedstrijd van 2016.

In de openingsminuut meteen Haroun met een unieke mogelijkheid voor Cercle. Na een flankvoorzet vanop recht besloot hij op de vuisten van Vanhamel. Cercle bleef in het openingskwartier dominant naar voor trekken. Lierse speelde dan weer afwachtend en speculerend op een foutje van de thuisploeg. Het kon enkele hoekschoppen forceren, zij het zonder gevaar. Na een duwfout volgde nog een vrije trap buiten de zestien van Weuts. Zijn bal ging net over doel. Van dan af verloor de match aan ritme en bleef het een halfuur wachten op een nieuwe doelpoging. Die kwam er vijf minuten voor de rust, opnieuw voor Haroun. De aanvoerder van Cercle moest enkel de bal over Vanhamel stiften, maar dat lukte niet. Kort nadien Yagan, maar zijn schot was te licht. 0-0 aan de rust.

In de tweede helft waren er in het eerste kwartier afstandsschoten van Bertaccini en Diallo. Yagan had dan weer een doelrijpe kans, maar besloot op Vanhamel. Groen-zwart bleef moeite hebben om te scoren. Ook Bertaccini kreeg een open doelkans niet voorbij Vanhamel. De doelman van Lierse stopte kort nadien een strafschop van Yagan nadat Frans een overtreding beging op Bertaccini. De eerste gemiste strafschop voor Yagan dit seizoen nadat hij er voordien vijf scoorde. Er volgde meteen meer ruimte in de match en Lambot moest aan de noodrem trekken bij de doorgebroken Masika. In het laatste kwartier kwam Lierse, zij het misschien niet echt verdiend en tot verbazing van de eigen aanhang, op 0-1 na een mooie goal van Elgabas. De enige kans voor Lierse ging erin. Cercle kon daar niets meer tegenover zetten. Een gemiste penalty en een rode kaart nekten groen-zwart. Lierse blijft na elf ontmoetingen in het Jan Breydelstadion ongeslagen en blijft bovenin de rangschikking in de buurt van Roeselare. (ACR)

Cercle Brugge – SK Lierse 0-1.

Doelpunt: 79′ Elgabas 0-1.

Cercle Brugge: Lentz, Vanbelle, Lambot, Bourdin, Coussement, Diallo (65′ De Oliveira), Maertens (Soumah), Haroun, Bertaccini, Yagan (70′ Dewaele), Naudts.

SK Lierse: Vanhamel, Yakubu, Weuts, Frans, Vinck, Sayad, Bougrine (74′ Benson), Wils, Masika (86′ Buyssens), Elgabas (83′ Tahiri), De Belder.

Gele kaarten: 34′ Coussement, 45′ Van Belle, 50′ Haroun, 51′ Wils, 64′ Frans.

Rode kaarten: 67′ Lambot.