Cercle Brugge vangt bot bij het BAS in zaak-Moeskroen

© BELGA
Redactie KW

De vereniging bekijkt de komende dagen nog of ze verdere gerechtelijke stappen zullen zetten.

Kersvers tweedeklasser Cercle Brugge heeft maandag van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te horen gekregen dat haar eis om Moeskroen-Péruwelz uit te sluiten als lid van de Pro League – het verbond van alle Belgische eersteklassers – ongegrond verklaard is. . “De Arbitrale Beslissing telt 19 bladzijden. De motivatie van deze beslissing wordt thans geanalyseerd, waarna Cercle definitief standpunt zal innemen”, laat de vereniging weten.

Het is Cercle zelf dat de uitspraak dinsdag bekendmaakte op haar website. De hele zaak kadert in een soap rond de licentie van Moeskroen-Péruwelz. Die werd aan de Henegouwers toegekend door de Belgische voetbalbond, waarop Cercle Brugge in beroep ging, omdat RMP de licentie volgens Cercle onterecht verkregen had. Daarop trok Moeskroen naar de burgerlijke rechtbank en startte een procedure op tegen Cercle Brugge. Vervolgens eiste Cercle de uitsluiting van Moeskroen uit de Pro League, omdat die burgerrechtelijke procedures uitdrukkelijk verbiedt.

Eerder hadden Cercle Brugge en Lierse ook al een procedure bij het BAS opgestart, waarbij ze eisten om Moeskroen-Péruwelz alsnog de licentie voor eerste klasse in het seizoen 2015-2016 af te nemen. Ook daarin krijgt Cercle geen gelijk.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier