Cercle Brugge stelt eerste nieuwkomer voor

06/06/16 om 19:03 - Bijgewerkt op 08/06/16 om 13:06

Middenvelder Samuel Fabris komt over van het geplaagde White Star Brussel.

Cercle Brugge stelt eerste nieuwkomer voor

Vanmiddag werden de nieuwe Cercle-aanwinsten voorgesteld. © Twitter Cercle

Hij is een Belgische middenvelder van 25 jaar die werd opgeleid bij de jeugd van Tamines en sedert 2004 uitkwam bij Sporting Charleroi. In 2013 verhuisde hij samen met Kylian Hazard, de broer van Eden en Thorgan, naar White Star Brussel waar hij het voorbij seizoen kampioen werd in de Proximus League.

Naast Fabris haalde Cercle met Pieter-Jan Sabbe ook een nieuwe keeperstrainer binnen. Hij vervangt Eric Deleu die eerder technisch directeur werd bij de Vereniging. Sabbe is 37 jaar, komt uit Marke en was ondermeer doelman bij Doornik en KV Kortrijk. Na een schouderletsel moest hij op 27-jarige leeftijd zijn actieve carrière stopzetten. Hij ging daarna aan de slag bij de jeugd van KV Kortrijk en KSV Roeselare. Als leraar lichamelijke opvoeding was hij destijds, samen met Dennis Van Wijk, aan de slag binnen de eerste ploeg van RFC Antwerp. Daarna volgden SV Wevelgem City en KFC Izegem.

Vorig seizoen was Sabbe als keeperstrainer bij VV Coxyde actief. Hij tekende bij Cercle voor één seizoen. Fabris voor twee jaar, plus optie.

(ACR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!