Cercle Brugge start zondag in een zeer ambitieus seizoen

© vdb
Redactie KW

Cercle Brugge finaliseerde op 5 mei de overname door AS Monaco en werd het huwelijk met de Franse kampioen bezegeld. Twaalf weken en een dag later is het duidelijk: Cercle is in de Proximus League of 1B een professionele ploeg met slechts een ambitie. Namelijk de promotie naar 1A.

Vanuit Cercle Brugge waren de verwachtingen zeer hoog gespannen, zowel bij de aandeelhouders, het bestuur, de medewerkers, de sponsors en zeker ook bij de supporters. AS Monaco spaarde kosten noch moeite om de vereniging te professionaliseren. Om de vereniging meer stabiliteit en mogelijkheden te geven. Een omkadering te creëren die binnen het hedendaagse profvoetbal past, zij het met het behoud van het eigen familiale karakter. Dit alles werd ondergebracht in een vzw. Het financieel beheer, het sportieve en het algemene beleid is voor de Cvba waar AS Monaco de meerderheidsaandeelhouder geworden is. Op de persvoorstelling dinsdagnamiddag werd nog maar eens een en ander duidelijk.

“Inzake structuur kregen wij op korte termijn waar wij enkel maar konden van dromen”, klinkt een gelukkige voorzitter Frans Schotte. De oefenterreinen werden heraangelegd, de kleedkamers opgefrist en de administratieve medewerkers kregen elk hun taak. Kortom, er zijn op korte termijn heel veel stappen gezet. Ik heb ook een persoonlijke ervaring met AS Monaco, die een bijzondere meevaller geworden is. We ervaren een zeer grote duidelijkheid in afspraken, veel transparantie, respect voor afspraken en mensen, een snelle besluitvorming en niet te vergeten zeer veel aandacht voor de Cercle-cultuur, zodat wij onze waarden kunnen laten verder leven. Dit alles leeft trouwens ook bij AS Monaco.”

Hoge ambities

“In die zin hebben wij veel te danken aan Vadim Vasilyev, de CEO van de Franse kampioen, die dit project enorm genegen is. Maar ik wil ook Filips Dhondt bedanken voor alle inspanningen die hij gedaan heeft, net als alle medewerkers van AS Monaco, in het belang van Cercle.”

Filips Dhondt, bestuurder van de Cvba, had een boodschap van CEO Vadim Vasilyev bij. “Er is hard gewerkt en grote inspanning geleverd om een competitieve kern samen te stellen. In voetbal moet je geduld hebben vooraleer een project optimaal kan functioneren, maar anderzijds willen we geen andere ambitie dan de promotie naar 1A te realiseren. Wij hebben de beste bedoelingen voor met Cercle Brugge. Hierbij geven we alle vertrouwen aan de leidinggevenden en hopen we dat de supporters ons dit seizoen zullen steunen ten einde de doelstelling te realiseren.”

Algemeen coördinator Marc Vanmaele is tevreden, want groen-zwart zit in een stijgende lijn. “We hebben momenteel drieduizend abonnementhouders, of zeshonderd meer dan dezelfde periode vorig jaar. We mikken op 3.500.”

Sportief zit Cercle zo goed als in elkaar. Wellicht in de defensie wordt eerstdaags nog versterking verwacht.

(AC – Foto VDB)