Cercle Brugge staat voor belangrijke weken

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge heeft extra sportief een bewogen week achter de rug en speelt vandaag om 17 uur tegen OH Leuven, in opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dit keer tegen de club van trainer Dennis Van Wijk, die zelf al twee keer een periode bij groen- zwart meemaakte.

Trainer José Riga mist bij de thuisploeg opnieuw enkele basisspelers wegens blessures. Naast de bekenden Fabris, Vanbelle, Van Damme, De Schryver, Lambot en De Bie ontbreekt ook Christophe Vincent.

Niels Coussement is voor het eerst in zijn voetbalcarrière geel geschorst. Cercle doet er net als Leuven goed aan om voor de drie punten te gaan, zeker omdat Lommel met het oog op de komende play-downs een punt behaalde tegen Lierse.

AS Monaco

Voor Cercle is er bijkomend nog de komende samenwerking met het Franse AS Monaco. Na de eerder sportieve inbreng kreeg de Algemene Vergadering woensdagavond van de Monegasken een bod voorgesteld dat nu zal worden bestudeerd om voor het einde van de maand een beslissing te nemen. Veel keuze is er echter niet want de leider in de Franse Ligue 1, die vrijdag 1-1 speelde bij FC Bastia, kan de Vereniging de meer dan nodige financiële armslag geven.

De link tussen AS Monaco en Cercle Brugge is Filips Dhondt, die van 1994 tot 1998 algemeen directeur was bij groen-zwart en nu in het prinsdom adviseur is van vice-voorzitter en CEO Vadim Vasilyev. AS Monaco zou een meerderheidsparticipatie in de aandelenstructuur van Cercle nemen. Het percentage aandelen werd niet bekend gemaakt, evenals het bedrag dat AS Monaco in Cercle Brugge wil pompen is door de Vereniging niet gecommuniceerd.

Voorwaarden

In het bod werden voldoende garanties ingebouwd die de eigenheid van Cercle moeten garanderen. Door de kapitaalsverhoging zou enerzijds het verlies van dit jaar gedekt worden, toch bijna één miljoen euro. Er is ook de garantie voor het dekken van verliezen in de komende jaren. Daarnaast willen ze een structuur op poten zetten, die bij een eventuele overgang naar 1A sterk genoeg is. Zowel qua ondersteuning, operationeel, scouting, jeugdwerking. Om op die manier een stabiele eersteklasser te worden. Daarnaast zouden zij ook spelers ter beschikking stellen, waarvan zij het loon zullen dragen.

Een bijkomende voorwaarde van AS Monaco is dat het huidige Cerclebestuur onder leiding van voorzitter Frans Schotte en de leden Piet D’Hooghe, Vincent Goemaere, Maarten Allijns en Thomas Tousseyn aanblijven. In welke functie en hoe dat precies zal zijn, moet nog besproken worden. Er zullen ongetwijfeld ook mensen van Monaco bijkomen. Maar voor dit alles moet Cercle eerst een licentie en het behoud voor profvoetbal bedingen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier