Cercle Brugge sluit verlengd verblijf in Jan Breydelstadion niet uit

Redactie KW

Cercle Brugge wil alle mogelijke opties in het nieuwe stadiondossier openhouden en heeft daarom aan de mensen die het Milieu Effecten Rapport (MER) opmaken gevraagd om het huidige Jan Breydelstadion mee te betrekken in de onderzoeken.


Momenteel loopt er een studie voor het Millieu Effecten Rapport (MER) voor de nieuwe stadions van de Brugse voetbalploegen langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters, waarbij die site vergeleken wordt met een paar andere mogelijkheden om ruimtelijk te zien of het daar kan. Als alles volgens plan verloopt zal dit nog ongeveer acht maanden duren. Pas dan is er een antwoord of die site potentieel heeft. Er moet dan een ruimtelijk uitvoeringsplan komen, zodat het project kan opgestart worden.

Het plan omhelst zoals bekend een stadion met ruim 40.000 zitplaatsen voor Club en een kleiner stadion van 12.000 plaatsen voor Cercle. Binnen de cvba Cercle Brugge werd een drietal weken geleden het dossier geactiveerd. Er worden nu een aantal contacten gelegd om te zien hoe of wat er kan. Ze willen de sterktes en de zwaktes van de verschillende mogelijkheden onderzoeken en bekijken, zonder een definitieve beslissing te nemen. “Het sluit niet uit dat we voor het Jan Breydelstadion gaan”, zegt woordvoerder Pol Van Den Driessche. “Het plan MER zal onderzoeken of twee nieuwe stadions in Sint-Pieters gevolgen hebben voor de site Jan Breydelstadion, maar ook omgekeerd. Een eventueel gevolg kan zijn dat er dan in Sint-Andries minder kan verkaveld worden.”

Voordeel van bereikbaarheid

Cercle wil in het hele gebeuren onafhankelijk zijn van Club Brugge. Vandaar dat er een eigen dossier werd ingediend. Groen-zwart plant een multifunctioneel stadion, in samenwerking met de stad Brugge. Of dit een optie is om toch voor de site in Sint-Pieters te kiezen of in een afgeslankt Jan Breydelstadion te blijven is nog niet duidelijk. Alsook wie eventueel wat zal betalen.

“We zien de volgende maanden in overleg met Club Brugge, stad Brugge en de Vlaamse overheid hoe het evalueert. Club moet alle kansen krijgen. Wij willen alle mogelijkheden openhouden en de optie Jan Breydelstadion zeker niet sluiten, waarbij we misschien een financiële strop rond onze eigen hals leggen. Het moet financieel haalbaar zijn”, gaat Van Den Driessche verder.

“Een eventuele verbouwing van het Jan Breydelstadion biedt ook andere mogelijkheden en voordelen. Er is bijvoorbeeld de bereikbaarheid, die locatie is dichter bij Brugge en heel wat supporters komen nu per fiets naar het stadion.”

Supporters in dossier betrekken

Cercle wil alvast de supporters in het nieuwe stadiondossier betrekken, weten wat hun verlangens zijn. Bijvoorbeeld: wensen zij een familie-, een zit- of een staantribune? De Vereniging wil tegen eind dit jaar alvast een stuk verder staan en weten wat de wensen ten opzichte van de mogelijkheden zijn.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier