Cercle Brugge scoort negen keer in Oudenburg

Luis Dewaele (Oudenburg) en Faris Haroun (Cercle) gaan een duel aan. © Foto ACR

Cercle Brugge ging zaterdag met 0-9-cijfers winnen op het veld van Oudenburg.

Trainer Vincent Euvrard van Cercle Brugge koos zaterdagavond net als in Damme de week voordien voor een mix van jongeren en ervaren spelers, zowel in de eerste als de tweede helft. Enkele Gilles Dewaele speelde een volledige wedstrijd.

Bij Oudenburg vooral veel jonge spelers, waarvan er toch een deel hun opleiding bij KV Oostende hadden.

Groen-zwart ging in een hoog tempo van start. Na ruim een kwartier stond het al 0-4 met doelpunten van Naudts (2) en Maertens en een owngoal van Grymonprez. Naudts kreeg daarna nog een unieke kans om de score aan te dikken, maar zag zijn gekaatste bal over gaan. Kort daarna was er enig geklungel in de Cercledefensie, waardoor Wimme licht werd neergehaald door Cercledoelman De Bie. De strafschop die daarop volgde werd door Wimme getrapt, De Bie zat in de goede hoek en Van Belle trapte de rebound op de verste paal. Zo bleef het 0-4.

Op het halfuur was Yagan van Cercle iets te nonchalant in zijn afwerking. Dit herstelde hij meteen door twee keer mooi te scoren. Nog voor de rust zorgde Naudts met zijn derde treffer voor 0-7.

In de tweede helft lag het tempo duidelijk wat lager. Bij de thuisploeg werden door trainer Filip Dewaele (gewezen speler van Cercle) enkele beloften tussen de lijnen gebracht, net als zijn ervaren zoon Luis. Cercle kon nog twee keer scoren. Eerst via Simoens en 10 minuten voor tijd via Van de Velde.

Woensdag 6 juli is Cercle Brugge opnieuw te gast in Oudenburg, het speelt dan om 19.00 uur tegen Westerlo. (ACR)

KWS Oudenburg- Cercle Brugge 0-9

Doelpunten: 5′ Naudts 0-1, 13′ Maertens 0-2, 15′ Grymonprez (own) 0-3, 16′ Naudts 0-4, 30′ en 40′ Yagan 0-5 en 0-6, 42′ Naudts 0-7, 58′ Simoens 0-8, 80′ Van de Velde 0-9.

KWS Oudenburg startte met Polen, Casteleyn, Tanghe, Wimme, Lauwereys, Nuttin, Grymonprez, Benoot, Verplancke, Van Belle, Desitter.

Cercle eerste helft: De Bie, Dewaele, Fabris, Bourdin, Khchab, Galvez-Lopez, Maertens, Yagan, De Schryver, Dildick, Naudts.

Cercle tweede helft : Lentz, Coussement, Janssens, Dewaele, Vanbelle, Van Roose, Jutten, Van de Velde, Verkindere, Simoens.