Cercle Brugge ronde verder in de Croky Cup

Ivan Yagan zorgde in de slotminuut voor de overwinning. © (Foto ACR)

Groen-zwart klopt in blessuretijd Beerschot-Wilrijk met 1-2.

In de vijfde ronde van de Croky Cup of de Beker van België had Cercle Brugge een moeilijke verplaatsing naar het Kiel van Beerschot- Wilrijk uit de eerste amateurklasse. Bij Cercle verschenen dezelfde elf aan de aftrap als tijdens de gewonnen wedstrijd van vorige zondag tegen Tubize.

De thuisploeg nam een pittige start, maar het doelpunt viel al vrij vroeg in de wedstrijd aan de overzijde. Kis kon een te korte terugspeelbal van Pereira voorbij Clepkens in doel verwerken. Meteen een veelbelovende start van de bekerwedstrijd die later vooral door het vele middenveldspel stil viel. In het laatste kwartier van de eerste helft ging een schot van Maertens voor Cercle naast, Placca zorgde bij Beerschot voor dreiging. Net voor de rust pakte Lentz een schot van Messoudi en moest Clepkens goed tussenkomen bij een trap van Haroun en een lob van Maertens. Cercle trok met 0-1 de rust in.

Pompen of verzuipen

In de tweede helft werden bij Beerschot-Wilrijk al vrij vroeg Maes en Pereira vervangen door Boulaouali en Thompson. Het werd stilaan pompen of verzuipen bij Cercle. Onder impuls van de thuisaanhang kwam de gelijkmaker er via Losada met een kopbal. Trainer Euvrard reageerde meteen door Soumah, uitgeleend door Juventus, te laten debuteren. Even later werd ook Kis vervangen. Een tweede Antwerpse goal was echter meer dichtbij, via Losada en Thompson. Clepkens had dan weer een goede voetreflex op een gekruist schot van Naudts.

In de slotfase vroeg het thuispubliek een strafschop na handspel in de grote rechthoek. Scheidsrechter Boterberg liet doorspelen en kort nadien zag hij aan de overzijde wel een bal tegen de hand van De Jonghe. Vanbelle legde de vrije trap voor doel, Naudts kopte en in de rebound joeg Yagan de winnende treffer naast de paal binnen.

Het venijn zat duidelijk in de staart en net zoals zondag zorgden Kis en Yagan voor de Brugse goals en mag groen-zwart een ronde verder.