Cercle Brugge raakt niet voorbij OH Leuven

Yvan Yagan (Cercle) en Yannick Loemba (OHL) in een stevig duel. © BELGA

De doelmannen zorgen voor een scoreloos gelijkspel tijdens Cercle Brugge – OH Leuven. Beide ploegen schieten weinig op.

Cercle Brugge koos voor een ruime kern voor deze belangrijke thuiswedstrijd, maar na Coussement moesten ook Mboyo en Khchab in extremis afhaken. Zij vervolledigden de groep met geblesseerden met Van Damme, Vanbelle, Diallo en Fabris. Hierdoor mochten enkele jongeren mee op scheidsrechtersblad zoals De Schryver, Armani Decock en Vancraeyveld. Bourdin, eerder op de week getekend bij SK Lierse, moest de aanvoerdersband inleveren voor Maertens. Bij Leuven werd Casagolda, de doelpuntmaker van de week voordien, ‘s middags in beroep geschorst. Hij was er in Brugge niet bij.

In de aanvangsfase viel niet zoveel te beleven. Nardi moest zich bij Cercle een eerste keer tonen op een vrije trap van Loemba. Nadat er in de negende minuut een applaus volgde voor gewezen topschutter Josip Weber in zijn strijd tegen kanker waren er voor Cercle schoten van Bertaccini en Yagan vanuit de tweede lijn en een kopbal van Naudts, zonder gevaar.

Cercle trok naar voor, Leuven koos voor een soms snelle omschakeling. Op één van de doelkansen voor groen-zwart miste Kis nipt een omhaal. De nervositeit nam wat toe en dat resulteerde in enkele overtredingen. OHL, enkele minuten op de helft van Cercle, haalde met Loemba verrassend uit. Zijn knal ging naast de paal. Kort voor de rust was er nog een lage schuiver van Storm. Nardi beroerde de bal even met de vingertoppen. Kort nadien opnieuw Cercle met een vrije trap van Beneddine, doelman Henkinet met een knappe redding. 0-0 aan de rust na een aangename eerste helft.

Unieke kans

Schoofs had bij het begin van de tweede helft een unieke mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te brengen. Nardi zat er gelukkig voor Cercle met een voet tussen. Even later kon Loemba voor gevaar zorgen, hij miste zijn controle. Leuven rook zijn kans. Tabekou werkte echter te slap af en Nardi kon de bal oprapen. Cercle ontsnapte, maar er kwam toch een afstand schot van Yagan over doel. Zijn daaropvolgende vrije trap was precies hetzelfde.

De wedstrijd ging goed op en neer, zij het zonder doelpunten. Opnieuw Schoofs met een goede mogelijkheid voor Leuven, ook hij besloot over. OHL knoeide duidelijk met de mogelijkheden en Cercle moest in de slotfase met tien verder na een tweede gele kaart voor Diarra. Kis was in de slotminuten zowaar dicht bij de openingstreffer. Henkinet bracht redding met de voet en Horemans kon de rebound voor de aanstormende Yagan wegkoppen. Zo bleef het 0-0.

Cercle kon vooral in de eerste helft niet scoren, OHL vergat dit na de rust. Beide trainers konden zich na afloop dan ook in dit gelijke spel vinden. Tubeke, dat maandagavond naar Lommel moet, heeft net als OHL 20 punten. Cercle volgt op één punt, Lommel United is met zestien punten laatste.