Cercle Brugge pas in de verlengingen voorbij KSV Temse

De ingevallen Irvin Cardona scoorde tweemaal in de verlengingen. © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart won donderdagavond met 3-1 van KSV Temse, maar had daarvoor wel verlengingen nodig. Cercle mag zo naar de volgende ronde van de Belgische beker.

Cercle Brugge ontmoette in de vijfde ronde van de Croky Cup KSV Temse uit de tweede amateurklasse. Zij beschouwden deze match als de ontknoping van hun voorbereiding en dat bracht circa honderd fans van aan De Schelde naar het Jan Breydelstadion. Trainer Riga koos er bij de thuisploeg voor om in vergelijking met de verloren match in Leuven spelers speelminuten te geven. Opvallend was dat de laatste nieuwkomer Taravel, in tegenstelling tot de eerder vrijgegeven kern, mocht starten. Arcus, Buyl, Tormin, Mexique en De Belder verschenen dit seizoen voor de eerste keer in een officiële wedstrijd aan de aftrap. Vincent, Rodas, Bruno en Cardona waren invaller. Mercier en Palun stonden niet op het scheidrechterblad, De Schryver een eerste keer wel. Vanbelle was licht geblesseerd.

0-1 aan de rust

Groen-zwart koos uiteraard meteen voor de aanval. De Belder kon bij een kopbal te weinig afdrukken en de bal ging naast. Na zes minuten werd Arcus alleen op rechts afgezonderd. Hij besloot op doelman Deloose. Er volgden een resem hoekschoppen waar Cercle te weinig mee deed. Groen-zwart hield het overwicht. Halfweg de tweede helft van Crysan een schot van dertig meter naast doel. Kort nadien deed Mexique van iets dichter hetzelfde. Hij zag zijn schot op de buitenkant van de paal stranden. Op het halfuur kwam Temse iets meer in de nabijheid van het Cercledoel. Dit resulteerde in een vrije trap net buiten de zestien. Trompet liet de eer aan Kil en die verraste met een lage schuiver: 0-1. Voor de rust kon Cercle daar weinig tegenover plaatsen. Een kopbal van Crysan ging wel nog naast.

Verlengingen

Bij aanvang van de tweede helft was er opnieuw Crysan met een doelpoging. Zijn afstandsschot ging over. Buyl met een halve omhaal op de vuisten van Deloose en een schot van Taravel naast. Cercle bleef drukken en zocht naar een opening in de stevige defensie van Temse. Al kwam het bijna op 0-2 toen Nardi na een hoekschop met een knappe reflex redding moest brengen op een kopbal van Glouftsis. Aan de overzijde ging de keeper lichtjes in de fout na een voorzet van Crysan en Tormin was er als de kippen bij om te besluiten: 1-1. Groen-zwart bleef domineren en ook Temse speelde iets offensiever. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd zorgde de ingevallen Bruno bij Cercle voor een lage schuiver naast doel. Het bleef bij een gelijkspel en er volgden verlengingen.

Naar 1/16de finales

Daarin was er meteen een unieke mogelijkheid voor Buyl. Hij besloot echter te slap en op Deloose. Even nadien mocht Cardona op wandel en besloot met de medewerking van een verdediger van Temse hoog in doel. In de tweede verlenging was er een goede tussenkomst van Nardi nodig om de 2-2 te voorkomen. Cardona profiteerde kort daarna omdat Temse iets te lang twijfelde bij een vrije trap. De Franse spits kon alleen op doel afgaan en zette met een mooie actie voorbij de keeper de 3-1 op het bord. Cercle kwalificeerde zich als eerste voor de 1/16de finales met deelname van de ploegen uit 1A.

Doelpunten: 36′ Kil 0-1, 69′ Tormin 1-1, 94′ Cardona 2-1, 111′ Cardona 3-1.

Cercle Brugge: Nardi, Arcus, Lambot, Taravel, Gaspar, Tormin (106′ Vincent), Omolo, Mexique (84′ Bruno), Buyl, Crysan, De Belder (63′ Cardona).

KSV Temse: Deloose, Van Kerckhoven, Van Hoevelen, Nahayo (73′ Virgone), Christiaens, Trompet (107′ Dhaene), Kil, Vermeire, Spies, Martin (65′ Kudimbana), Glouftsis.

Gele kaarten: 39′ Vermeire, 42′ Crysan.

Scheidsrechter: Lefever.