Cercle Brugge opnieuw onderuit tegen Lierse

Cercle Brugge verloor de derde wedstrijd van Play-off 3 met 0-2 tegen een op karakter acterend Lierse dat twee keer scoorde op een stilstaande fase.

Trainer Dennis van Wijk koos voor dezelfde elf als vorige week, met uitzondering van Maarten Martens en opnieuw Hans Cornelis centraal achterin. Martens werd vervangen door Stephen Buyl. Bij Lierse verrassend geen Benson, Wanderson zat op de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door Helal en Zizou.

In de openingsfase zette Velikonja thuisdoelman Werner meteen aan het werk. Tien minuten later kon diezelfde Velikonja Lierse op voorsprong brengen met een knappe vrije trap, na een voorafgaande fout van Dussenne. Scheidsrechter Wouters wees bij die fase eerst naar de stip, maar kwam op aangeven van een assistent op die beslissing terug.

Cercle acteerde te zenuwachtig en te slordig om daar iets tegenover te zetten. Kabananga kwam op het halfuur met geel weg, maar kon evengoed rood krijgen toen hij al of niet vrijwillig op het been van de liggende Mojsov ging staan. Die moest geblesseerd vervangen worden. Even later kon voor Cercle de bal misschien wel op de stip toen Maertens bij een vrije trap licht onderuit werd getrokken. Het bleef bij 0-1 aan de rust.

Moeilijk scoren

De thuisploeg kwam uiteraard uit de kleedkamer met maar een doel: scoren. Maar het bleek in de tweede helft nog maar eens duidelijk hoe moeilijk dit gaat bij Cercle. De aanvalslinie werd nog versterkt met de invallers Martens en Muzaqi. In de 72ste minuut zag de bedrijvige D’Haene een voorzet-schot op de dwarsligger stranden en een bleke Kabananga had tot drie keer een kans op de gelijkmaker. Het doelpunt viel in de slotfase echter aan de andere kant. Hafez trapte een mooie krul magistraal over het hoofd van Werner en 0-2.

Cercle ging met de moed der waanhoop de laatste minuten in. Een kopbal van Dussenne werd nog al of niet voor de lijn gekeerd. Het bleef 0-2. Lierse won verdiend op karakter en inzet. Cercle bewees nog maar eens hoe moeilijk het kan scoren.

Als groen-zwart volgende week verliest in Lier is de sportieve degradatie een feit.