Cercle Brugge op zoek naar negen op negen in Leuven

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart speelt zaterdagavond om 20.30 uur op bezoek bij OH Leuven. Trainer José Riga kan opnieuw rekenen op een ruime selectie.

Cercle Brugge trekt zaterdagmorgen richting Leuven om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijd die ‘s avonds wordt gespeeld in het ‘King Power at Den Dreef Stadion’. De nieuwe Thaise investeerders, King Power Group, van OHL kochten onlangs de rechten op de stadionnaam voor de komende drie seizoenen en gaven het ook een nieuwe naam.

Twee geblesseerden

Bij Cercle Brugge kan trainer José Riga rekenen op een ruime selectie, namelijk dezelfde namen als de week voordien tegen Union, aangevuld met De Schryver. Muyumba en Delacourt zijn nog steeds out. Dit zijn de spelers die voor de match in Leuven geselecteerd zijn: Nardi, Vanbelle, Arcus, Vincent, Farias, Palun, Bruno, Buyl, Tormin, Crysan, Rodas, Cardona,Omolo, Van Damme, Mexique, Vagner, Lambot, Guillen Garcia, Robail, Vandenbussche, De Schryver, Gaspar, De Belder en Mercier.

Maertens tegen ex-ploeg

OHL wordt ook dit seizoen getraind door Bruggeling Dennis van Wijk. Zijn club kan na de één op zes tegen Lierse en Roeselare zich nog maar weinig puntenverlies veroorloven. Hij kan geen beroep doen op Gorius, Le Postollec, Tshimanga, Diarra en Caubergs. Er kwamen de voorbije dagen wel vier nieuwe spelers bij en die zitten meteen in de kern van 21 spelers. Het zijn Moore, Bagayoko, Watt en Hubert. De andere namen zijn: Nick Gillekens, Daeseleire, Schuermans, Aguemon, Casagolda, Berben, Storm, Azevedo, Njengo, Din Sula, Kostovski, Libert, Mertens, Henkinet, Jordy Gillekens en Maertens. Die laatste ruilde dit seizoen groen-zwart voor OHL.

Defensieve versterking

Bij Cercle Brugge gingen de voorbije week opnieuw heel wat abonnementen over de toonbank. De teller staat ondertussen op iets meer dan 3.200. Groen-zwart zoekt nog voor einde deze maand naar defensieve versterking. Deze week was er ook een Deen op proef. Benjamin Hvidt is ondertussen terug naar zijn land. Hij is 17 jaar en moest opnieuw plaatsnemen achter de schoolbanken.

Als scheidsrechter in OH Leuven- Cercle Brugge is Jan Boterberg (31) uit Oostende aangeduid.

(ACR)