Cercle Brugge op zoek naar extra centen om ambities te kunnen waarmaken

Ere-gouverneur Paul Breyne was naast oud-speler Jules Verriest en gewezen trainer Han Grijzenhout een van de vele bekende aanwezigen. © ACR
Redactie KW

“Ten laatste eind juni willen we een oplossing hebben voor wat we nastreven. En dat kan niet langer binnen de beperkte kring van mensen die al zo veel inspanningen gedaan hebben”, aldus voorzitter Frans Schotte woensdagavond op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Cercle Brugge.

Volgens voorzitter Schotte komt de Vereniging bij enkele cruciale kruispunten waar keuzes gemaakt moeten worden. “Een nieuw stadion, bijkomend kapitaal. Andere keuzes zijn er niet. En we moeten blijven kiezen voor de sfeer, het karakter van Cercle“, aldus de preses.

Tijdens zijn toespraak blikte hij ook terug op het voorbije kalenderjaar. Daarin zorgden diverse – soms zware – blessures, en niet in het minst de ziekte van doelman Miguel Van Damme, ervoor dat de sportieve ambities niet konden worden waargemaakt. “Waar de verwachtingen wél zijn ingelost, is bij onze jeugdteams“, vindt de voorzitter. Cercle had drie kampioenen en ook dit seizoen prijken naast de beloften andere ploegen mee bovenin.

De Vereniging hoopte in 2016 goed te kunnen opschieten met het stadiondossier. “Die evolutie is er gekomen, maar veel trager dan wij hoopten en droomden. Maar de goeie verstandhouding met het stedelijk beleid – zowel het huidige stadsbestuur als de oppositie – is altijd intact gebleven. Brugge verdient dat die zaak voorrang krijgt. Pas dan kunnen we zeggen dat Brugge dé voetbalstad van België is.”

“In tweede periode nog niets beslist”

De voorzitter sprak voor de zowat 500 aanwezigen over de goede relatie die Cercle de voorbije maanden met Monaco heeft uitgebouwd. “Dit is nog geen garantie op succes, maar de sportieve samenwerking is in ieder geval een basis en een perspectief om vooruit te gaan.”

Om dit jaar op veilig te spelen en om bij de eerste vier te eindigen, moet men als ploeg kunnen rekenen op ongeveer 4 miljoen euro inkomsten. “Met dit vooruitzicht en om onze doelstelling te realiseren denken we dus dat we naar een versterkt kapitaal en ook een verhoging van de inkomsten moeten gaan. Succes met Cercle kan alleen met een gezonde financiële fundering. Vandaar het belang om de financiële structuur in 2017, mede door een externe financiële inbreng, te versterken. Ten laatste eind juni willen we als bestuur een oplossing hebben voor wat we nastreven. En dat kan niet langer binnen de beperkte kring van mensen die al zo veel inspanningen gedaan hebben.”

We zijn onze ambities van anderhalf jaar geleden niet vergeten, om op drie jaar tijd terug te zijn. We zijn in tijd nu halfweg. Dat betekent dat we nu op korte termijn toch wel hopen om deze weg af te leggen. In die zin hebben we nieuwe spelers aangetrokken om de ploeg te versterken. Ook al omdat er in de tweede periode nog niets beslist is”, aldus nog Frans Schotte.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier