Cercle Brugge ontvangen op stadhuis van Brugge

© ACR
Redactie KW

Cercle Brugge vierde zaterdagavond in de Brugse binnenstad hun titel en promotie naar de hoogste voetbalklasse. Na een boottocht op de Reien werd groen-zwart door burgemeester en schepenen ontvangen op het stadhuis van Brugge. Aan Cerclezijde lieten bestuurders Vadim Vasilyev en Filips Dhondt zich verontschuldigen omwille door een belangrijke wedstrijd van AS Monaco.

Als Bruggelingen zijn we vereerd dat Cercle er opnieuw bij hoort, wat betekent dat wij volgend jaar enorm veel spannende feestelijkheden zullen hebben en we juichen dat toe”, zei burgemeester Renaat Landuyt. “De vergelijking met stad Brugge gaat op, in die zin dat het internationaal, door de samenwerking met AS Monaco, en het lokaal met elkaar verbonden is. Het is mogelijk, en Cercle bewijst dit, dat een voetbalvereniging internationaal zijn niveau haalt en toch lokaal zijn gemoedelijkheid behoudt. Ik hoop voor de volgende jaren dat we dat samen kunnen volhouden.”

De spelers en technische staf kregen een medaille. “Er is daarbij echter een praktisch probleem”, stelde de burgemeester vast. “Doorheen de jaren zitten ze nu in een blauw doosje. Er is dus met andere woorden nog werk. Dit doet echter niets aan de eer die wij wensen te betuigen.” Het stadsbestuur ontving van voorzitter Frans Schotte een Cercleshirt door alles spelers gesigneerd.

Cheque

Burgemeester Landuyt overhandigde Frans Schotte een cheque van 5.000 euro voor de community werking van de vereniging. “15 jaar geleden mochten we samen met Club Brugge het kampioenschap vieren en we hopen dat het ook dit jaar weer kan”, benadrukte Schotte. “We zijn de stad zeer erkentelijk voor wat ze gedaan hebben en we kijken zeer vertrouwensvol naar de toekomst. Ik hoop hier nog eens terug te komen, alleen voor het kampioenschap en niet meer omwille van de promotie. We zijn ook blij dat Cercle binnen Brugge een KMO vormt met ongeveer vijftig werknemers, met daarnaast duizenden fans, meer dan driehonderd vrijwilligers en een centrum met evenveel jeugdspelers.”

Het gezelschap trok daarna richting een sfeervolle Markt waar vijfduizend supporters hen stonden op te wachten. Na de spelers kwam ook de technische staf op het podium. De vele fans hoopten dat Frank Vercauteren het over een verlengd verblijf bij Cercle zou hebben. “Ik hoop het, we zullen zien. Er zal samen wel aan een oplossing gewerkt worden.” aldus de trainer.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier