Cercle Brugge onderuit tegen OH Leuven

Laurenz Simoens kwam voor Cercle in de slotfase dicht bij een doelpunt. © (Foto ACR)

In Jabbeke verloor groen-zwart tegen de neo-eersteklasser met 0-3.

Voor ruim driehonderd toeschouwers moest Cercle het voorin doen zonder spits Doumbouya. Hij werd vervangen door Naudts. Ook De Kegel en Mestdagh waren er omwille van een blessure niet bij. Bacelic Grgic zijn verhaal lijkt ten einde bij de Vereniging. De Kroaat komt fysisch tekort en werd naar de B- kern verwezen.

OH Leuven verloor deze week van tweedeklasser Heist en trainer Jacky Mathijssen wilde liefst geen herhaling. Cercle bood in de eerste helft goed weerwerk, het gevaar bij de bezoekers kwam vooral op rechts via Remacle, wat tot heel wat hoekschoppen leidde waar echter geen gevaar uit ontstond. Groen-zwart trok geregeld richting doelman Gillekens, maar zonder noemenswaardig gevaar. Van de Velde en Yagan trapten over, Lambot vond de doelman op zijn weg. Zo bleef het 0-0 bij de rust.

Tweede helft

In de tweede helft voetbalde Leuven een versnelling hoger en dat resulteerde na vijf minuten na een mistasten in de Cercledefensie in een doelpunt van Kostovski. Hij zorgde enkele minuten later voor de verdubbeling van de score. Kort nadat Vanderbiest nieuwe spelers tussen de lijnen bracht, werd het 0-3 door rechtsachter Verkindere, die zijn eigen doelman op het verkeerde been bracht.

Cercle kon nog een paar keer tegen prikken, maar miste vooral in de tweede helft een targetspits en een afwerker. Jongeling Simoens kwam nog alleen voor de doelman, maar ook hij kon niet besluiten. Scheidsrechter Jurgen Brinckman trok zowel voor Cercle (Van Acker en Van Roose) als voor Leuven twee keer geel.

Cercle Brugge speelt woensdag om 19.00 uur in Lichtervelde tegen KV Kortrijk. Komende week is er stage met trainingen op Olympia en een gezamenlijk slapen op hotel in Oostkamp.

Cercle Brugge: Van Damme, Dewaele (60′ Verkindere), Ivens, Van Roose (60′ Ameye), Van Belle (60′ Bourdin), Van de Velde (60′ Bossekota), Van Acker (60′ Haroun), Lambot (60′ Maertens), Valcke (60′ Vandewalle), Yagan (60′ De Coninck), Naudts (60′ Simoens).