Cercle Brugge onderuit tegen Antwerp

Cercle verloor met het kleinste verschil. © BELGA
Redactie KW

Net als vorige week kon Cercle Brugge nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Van Damme, Lentz, De Schryver en Vanbelle die de voorbije week een geslaagde operatie aan de buikspieren onderging.

Ook Fabris en Naudts konden deze week nog niet voluit gaan op de training. Luissint is nog niet wedstrijdfit, Maertens geel geschorst en Chérif niet speelgerechtigd. Het werd dus puzzelen voor trainer Riga, die voor een 5-4-1 koos, met Bertaccini in punt. Bij Antwerp, aangemoedigd door ruim duizend fans, speelde onder meer Haroun tegen zijn ex-ploeg. Beide teams gaven elkaar in de aanvangsfase weinig ruimte. Cercle toonde in het eerste halfuur meer karakter en kwam een eerste keer bij de goal toen een achterwaartse kopbal van Bourdin naast ging. Zo bleef het 0-0 aan de rust.

Cercle begon de tweede helft met de ingevallen Kis als diepste spits. Bij de bezoekers kwam Vleminckx van de bank, zij het niet voor lang omdat hij geblesseerd uitviel. Dit zorgde meteen voor meer druk. Aan de overkant trapte Bertaccini naast. Antwerp voerde het tempo op en de ingevallen Buyl, in de plaats van Vleminckx, stond op de juiste plek om tegen zijn ex-ploeg te scoren, 0-1. Meteen daarna verkeek Brebels voor Cercle zich op een toch wel unieke mogelijkheid. In het laatste kwartier voorkwam Nardi tot twee keer de 0-2 na een mistasten in zijn verdediging. Cercle kreeg maar weinig meer klaar en is door het verlies uitgeteld voor de tweede periode. Een plaats bij de eerste vier wordt nu evenzeer moeilijk, zeker met een verplaatsing naar Lier volgende zaterdag.

(ACR)

Cercle Brugge – RAFC Antwerp 0-1.

Doelpunten: 68′ Buyl 0-1.

Cercle Brugge: Nardi, Khchab (46′ Kis), Coussement, Lambot, Bourdin, Beneddine, Dewaele, Brebels (80′ Galvez-Lopez), Yagan, Diallo (58′ Soumah), Bertaccini.

RAFC Antwerp: Debatty, Dom, Kone, Duplus, Corryn, Haroun, Omolo, Dierckx (86′ Hairemans), Dequevy, Lallemand (46′ Vleminckx, 58′ Buyl)), Dequevy.

Gele kaarten: 30′ Dom, 90′ Dequevy.

Scheidsrechter: Put.