Cercle Brugge mist geschorste Yvan Yagan tegen Virton

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge moet het in de thuiswedstrijd tegen Virton (19 maart) op de 29e speeldag in de Proximus League zonder Yvan Yagan stellen.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de spits van de tweedeklasser dinsdag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 400 euro boete opgelegd na zijn rode kaart van afgelopen weekend.

Yagan werd afgelopen weekend op de 28e speeldag in de Proximus League in het 1-1 gelijkspel tegen Union op slag van rust met rood van het veld gestuurd. De 26-jarige Brusselaar was te laat met zijn tackle op Union-speler Rasjel, die op de kuit werd geraakt. Het Bondsparket vorderde maandag twee speeldagen schorsing, de Geschillencommissie maakt één speeldag schorsing voorwaardelijk en behoudt de tweede. “Uit de tv-beelden en het scheidsrechtersverslag blijkt dat Yagan met gestrekt been en voet vooruit een tackle uitvoert. Hij doet dat te intensief en komt te laat, waardoor hij de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar heeft gebracht. De commissie houdt evenwel rekening met het goede disciplinaire verleden van Yagan”, aldus de Geschillencommissie.

Cercle Brugge recupereert Yagan dus alsnog voor de belangrijke wedstrijd in en tegen Tubeke (3 april). Als de Vereniging ook tegen Virton over zijn aanvaller wil beschikken, kan het beroep aantekenen. Speler en club moeten in dat geval vrijdag hun zaak bepleiten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

(Belga)