Cercle Brugge mist enkele spelers tegen Racing Genk

Irvin Cardona heeft nog steeds last van de lies. © BELGA
Redactie KW

Woensdagavond speelt groen-zwart in eigen stadion tegen de Limburgers in de zestiende finales van de Croky Cup.

Cercle Brugge behaalde in de Proximus League op de twee voorbije speeldagen een nul op zes tegen Beerschot-Wilrijk en KSV Roeselare. Trainer José Riga was na afloop op Schiervelde bijzonder ontgoocheld en eist een antwoord van zijn groep in de bekermatch tegen Racing Genk. Muyumba, Delacourt en Vanbelle hebben de trainingen hervat, maar zijn nog niet volledig fit. Cardona heeft nog steeds last van zijn lies en is er eveneens niet bij. Ook Rodas (adductoren) en Vandenbussche (ziek) zijn er niet bij. Jongeling Dimi Carré, maandagavond nog in doel met de beloften tegen Tubeke (2-3), is opgeroepen als derde doelman na Van Damme en Nardi.

Dit zijn de overige namen: Taravel, Koné, Vincent, Farias, Palun, Bruno, Buyl, Tormin, Crysan, Omolo, Mexique, Vagner, Lambot, Guillen Garcia, Robail, De Schryver, Gaspar, Imorou, De Belder, Mercier en Sofranac. “Er wacht ons een mooie match, we moeten niet te lang meer aan de voorbije matchen denken”, vindt Stephen Buyl. “We moeten nu alles geven tegen Genk en zaterdag opnieuw tegen Tubeke. Het is goed dat de matchen elkaar nu snel opvolgen.”

Stevige tegenstander

Volgens Albert Stuivenberg, de trainer van Racing Genk, is Cercle een ploeg waar veel voetballend vermogen inzit. “Zeker aanvallend en op het middenveld. Ze hebben goede buitenspelers met veel diepte in het spel. Er is een goede mix van ervaring en jong geweld aanwezig. Best wel een stevige tegenstander “, laat hij op de website van de Limburgse club weten. Deze 21 spelers vormen de Genkse kern voor de trip naar Brugge: Vukovic, Jackers, Coucke, Brabec, Wouters, Khammas, Zhegrova, Ingvartsen, Samatta, Colley, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Berge, Mata, Heynen, Benson, Maehle en Aidoo. Benson is hersteld en inzetbaar, Trossard en Karelis werken verder aan hun revalidatie. Christof Dierick is aangeduid als scheidsrechter.

(ACR)