Cercle Brugge met de billen bloot tegen hekkensluiter Lommel United

Zaterdagmiddag ging Cercle Brugge met forfaitcijfers onderuit tegen rode lantaarn Lommel United.

Cercle Brugge mag – na een 0-5-nederlaag tegen Lommel United – de komende weken nog volop aan de bak in de play-downs. Na bijna een maand kon groen-zwart in competitieverband opnieuw voetballen, voor weliswaar bijzonder weinig volk. De sfeergroep, niet echt voorstander van een play-off systeem, voelt zich geviseerd door de Voetbalcel en bleef thuis. Zo bleef vak 213 leeg.

Trainer José Riga kon geen beroep doen op Van Damme, Vanbelle, Fabris, Galvez-Lopez, Bertaccini, Deldick en Beneddine. Mboyo verscheen voor het eerst aan de aftrap in een offensieve opstelling bij Cercle. De spits zorgde in het openingskwartier voor de meeste dreiging, maar zonder echt doelgevaar. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers ietwat gevleid op voorsprong. Scheidsrechter Schroyen zag licht handspel van Lambot en gaf Lommel een penalty. Scheelen zette om: 0-1. Cercle van slag en balverlies van Lambot leidde de 0-2 in toen opnieuw Scheelen helemaal alleen vanop 25 meter in de kruising kon trappen. Cercle moest op zoek naar de aansluitingstreffer. Voor de rust kwam die er alvast niet.

Ook na de rust kon Cercle geen vuist maken. Het was integendeel Lommel dat voor een derde keer scoorde. Dit keer via Corstjens. Al gingen Diarra en doelman Nardi in deze fase niet echt vrijuit. De Cercledefensie had niet echt een goede dag en Platje maakte hier optimaal van gebruik: 0-4. Cercle de boot in. Lommel komt op vijf punten. Trainer Riga heeft met twee uitwedstrijden in het vooruitzicht veel werk aan de winkel. Ook mentaal. Invaller Gaethofs zette in de slotfase onder applaus van het thuispubliek zelfs nog de forfaitscore op het bord. (ACR)

Cercle Brugge: Nardi, Khchab, Diarra, Lambot, Bourdin, Diallo (19′ Kis), Vincent (85′ Dewaele), Maertens, Mboyo, Yagan (75′ Cherif), Naudts.

Lommel United: Bertrams, Goossens, Lenaerts, Corstjens, Cauwenberg, Gueroui, Deferm, Scheelen (79′ Gaethofs), De Bruyn (74′ Berben), Bertjens, Platje (70′ Molenberghs).

Doelpunten: 25′ Scheelen 0-1 (pen.), 34′ Scheelen 0-2, 58′ Bertjens 0-3, 70′ Platje 0-4, 90′ Gaethofs 0-5.

Gele kaarten: 15′ Diallo, 27′ De Bruyn, 38′ Deferm, 45′ Vincent, 66′ Gueroui.

Scheidsrechter: Schroyen.