Cercle Brugge maakt weinig klaar tegen Anderlecht

Cercle Brugge, dat in de eerste helft te weinig voor elkaar kreeg, verloor met 0-2 tegen Anderlecht. De landskampioen komt zo op vier punten van leider Club Brugge.

In een stadion dat zo goed als voor de helft gevuld was, nam het Cerclebestuur voor aanvang van de wedstrijd afscheid van gewezen teammanager Patrick Rotsaert. Ook werd Vaillant, een sponsor die al 25 jaar Cercle trouw blijft, in de bloemen gezet. Trainer Vidarsson koos bij de thuisploeg voor De Kegel in plaats van de met geel bedreigde Hans Cornelis. Sukuta-Pasu liep er voorin ook weer bij. Er was ook het wederoptreden van Faris Haroun, zij het van korte duur. Na ruim twintig minuten moest hij door Van Roose vervangen worden omdat hij opnieuw last had van zijn enkel. Tot dan was er nog niet zoveel gebeurd, met uitzondering van enkele halve kopkansen voor Mitrovic voor Anderlecht.

Er volgden daarna twee fasen waar er naar een strafschop werd gevraagd. Eerst was er Buyl die te gemakkelijk neerging. Aan de andere kant ging Mitrovic tegen de grond na een duel met Godee. Anderlecht kwam op het halfuur dicht bij de openingstreffer. Er was een zeer knappe redding nodig van Werner op een schot van Dufour. Tien minuten later kwam de goal voor de bezoekers er toch. Vandenborre kon in de rebound een bal op de lat van Mitrovic van dichtbij binnentikken. 0-1 bij de rust.

In de tweede helft zagen we een heel ander Anderlecht dat ongeveer een half uur lichte druk van enthousiast Cercle moest ondergaan. Die druk naar voor van de thuisploeg kwam mede door de vervanging van de zeer zwakke Sukuta-Pasu door Caenepeel die op de rechterflank voor meer diepgang zorgde. Tot scoren Cercle echter niet. Anderlecht deed dat wel, opnieuw in de 40ste minuut. Een schot van Defour werd lichtjes afgeweken op het been van Van Acker over Werner, die echter opnieuw een sterke wedstrijd speelde. Anderlecht behaalde al bij al en op basis van een dominante eerste helft de drie punten en komt zo opnieuw dichter bij leider Club Brugge. Cercle moet onderin kijken en proberen zo vlug mogelijk twee overwinningen te sprokkelen. Volgende zaterdag wacht hen alvast een belangrijke degradatiewedstrijd in Lierse.