Cercle Brugge liet het de laatste weken telkens afweten in de slotfase

© BELGA
Olivier Volckaert

Werd Cercle Brugge door een mentaal probleem genekt ? De laatste weken gaf de Vereniging het telkens in de slotfase uit handen. De doldwaze ommekeer in Cercle Brugge-KV Mechelen zorgt er zelfs voor dat Cercle in play-off 3 uitkomt. Maar met welke trainer zal dat zijn ?

Cercle Brugge en money time, het is de laatste weken geen goede combinatie. De ommekeer van 2-0 naar 2-3 in enkele minuten was zondag pijnlijk voor iedereen die Cercle een warm hart toedraagt. Oké, de 2-1 kwam er na flagrant buitenspel, maar zo’n voorsprong geef je op zo’n moment niet meer uit handen.

Maar het was al niet de eerste keer. Vorige week miste uitgerekend T2 Tim Smolders de penalty die voor een gouden punt zou zorgen tegen KV Kortrijk. En ook de week daarvoor kreeg de Vereniging het deksel op de neus in de laatste minuten van de match. Op Standard speelt Cercle een prima partij met een goede organisatie, maar in de voorlaatste minuut vond Standard toch het gaatje en werd het voor Cercle een ontnuchtering op Sclessin.

Dat zijn in totaal vijf punten die je kwijtspeelt in de ultieme slotfase van de laatste drie matchen, vijf punten waarmee Cercle nu al zeker zou zijn van het behoud. Dure punten dus.

Telkens op een pijnlijke manier punten verliezen in de slotfase, dat is niet goed voor het vertrouwen. En al zeker niet bij een Vereniging waar spelers niet goed overweg kunnen met druk. Ten bewijze : de dramatische nederlaag in Lierse enkele weken geleden. Toen speelde Cercle bijna een volledige match met een man meer, maar totaal verlamd door de zenuwen, zette groen-zwart een belabberde prestatie neer en verloor het met 2-1. Een dure nederlaag.

Vraag is nu hoe Cercle Brugge play-off 3 moet aansnijden. En vooral : met wie als trainer ? Want heel wat fans en analisten twijfelen openlijk aan de capaciteiten van Arnar Vidarsson. Zijn aanstelling was in de eerste plaats geen stijlbreuk, maar op basis van het aantal punten – en daar draait het toch om in een degradatiestrijd – was het ook geen succes. Een stijlbreuk dringt zich op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier