Cercle Brugge klopt Zulte Waregem en blijft ongeslagen

Groen-zwart won zaterdagavond de West-Vlaamse strijd met 3-1 tegen SV Zulte Waregem.

Bij de thuisploeg kregen we enkele wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd op Standard. De Belder kreeg de voorkeur op de nog niet volledig herstelde Tormin, Bongiovanni kwam in de plaats van Mercier, die om persoonlijke redenen eerder op de week de training miste. Omar en Taravel keerden achterin weer in de ploeg te koste van Etienne en Ueda.

Dury gaf bij Zulte Waregem vanzelfsprekend de voorkeur aan zijn winnend team, al was Baudry ‘s morgens ziek uitgevallen. Bürki kwam in zijn plaats.

In het openingskwartier kwamen de bezoekers het meest in de buurt van Nardi, zij het zonder echt een doelrijpe kans. Cercle kwam er niet uit. Bij SVZW op het halfuur een vrije trap van Faik, waar Nardi weinig moeite mee had. Kort nadien had de doelman van Cercle wel een reflex nodig op een schot van Harbaoui. Als reactie zorgde Cercle voor wat meer dreiging. Bongiovanni mocht een hoekschop trappen en bereikte Bruno aan de eerste paal. De Waalse spits kopte half op doel, maar Bossut liet de bal uit zijn handen glippen en Omolo kon van dichtbij in doel trappen. Cercle kwam tegen de gang van het spel in op 1-0. Op slag van rust was er nog een kopbal over doel voor SVZW. Ruststand 1-0.

In de tweede helft kwam nieuwkomer Sylla als een extra aanvaller in de ploeg en hij liet zich meteen opmerken. Nardi had opnieuw een goede redding in huis. Vijf minuten nadien kwam de doelman goed voor de voeten van Buffel. Een scherp Zulte Waregem kwam even later verdiend op gelijke hoogte. Demir bracht de bal vanop links perfect op het hoofd van Harbaoui.

De bezoekers roken hun kans en bleven domineren. Nardi had een goede redding in huis op een kopbal van Deruyck en even later zorgde opnieuw Sylla voor een heet standje voor de Cerclegoal. Ruim een kwartier voor het einde werd De Belder de diepte ingestuurd en licht aangetikt door Demir. Strafschop en Bruno zette die om.

Nu leek Cercle gelanceerd. Een kopbal van De Belder ging naast en een trap van Mercier voorlangs. Het bleef spannend. Mercier had de 3-1 aan de voet maar besloot te licht in de armen van Bossut. Zulte Waregem bleef de bal voor het doel van Nardi brengen. Ook toen hij gehinderd werd. In de toegevoegde tijd kon Cercle echter een van de tegenaanvallen verzilveren. Bruno zorgde met zijn vierde van het seizoen voor de 3-1-eindstand. Cercle sluipt door deze winst de top vijf binnen. (ACR)