Cercle Brugge keert met een punt terug uit Luik

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart speelt net als op de openingsspeeldag op STVV nu ook 0-0 bij Standard.

Bij Cercle in vergelijking met de vorige speeldag tegen Lokeren (3-2) drie wijzigingen. De geblesseerden Taravel en Omar werden respectievelijk vervangen door de Japanner Ueda en de Fransman Etienne. In het middenveld kreeg Omolo de voorkeur op Hoggas. Ook bij Standard, dinsdag in de kwalificatieronde van de Champions League naar Amsterdam, liet Preud’homme enkele spelers roteren. Liefst vijf basisspelers moesten op de bank beginnen.

Cercle Brugge keert met een punt terug uit Luik
© BELGA

Na een ietwat rommelig begin was de eerste vrije trap voor de thuisploeg. Mpoku ging zijn kans, maar met wat geluk viel de bal in de voeten van Bastien, zijn trap was niet scherp genoeg. De slordigheden stapelden zich op bij de thuisploeg en Cercle kon daar niet van profiteren. Een eerste tegenaanval werd buitenspel afgevlagd, daarna kon Mercier niet goed afwerken.

Cercle Brugge keert met een punt terug uit Luik
© BELGA

Halfweg was er meer dominantie in het spel van Standard, Djenepo faalde tot twee keer toe. Aan de overzijde kon Bruno op het halfuur ook doelman Ochoa niet verschalken. Voor de rust kreeg Mpoku nog twee vrijschoppen voor de thuisploeg, de ene ging in de Cerclemuur, de andere in de handen van Nardi. Ook een kopbal van Pocognoli was niet goed gericht en bij de bezoekers moest Tormin (Cercle) geblesseerd het veld verlaten en kreeg Bongiovanni, bij de club waar het voor hem destijds begon, speelminuten. 0-0 aan de rust.

Tweede helft

Standard begon onder impuls van Marin gretiger aan de tweede helft. Maar ook Cercle liet zich geregeld zien, al werd Mercier vervangen door Delacourt. Op het uur zette Bongiovanni doelman Ochoa aan het werk. Tien minuten later stond Ueda goed opgesteld op de doellijn bij een actie van de ingevallen Carcela en Mpoku.

Cercle Brugge keert met een punt terug uit Luik
© BELGA

Standard bleef komen. Een schot van Marin ging rakelings naast. De thuisploeg bracht ook nog Sa tussen de lijnen, maar ook hij kon niet scoren. Bij Cercle was het vooral standhouden en daar lukte het ook in.

Cercle Brugge keert met een punt terug uit Luik
© BELGA

Een poging van Lusamba ging voor groen-zwart nog over het doel, net als een verre poging van Bongiovanni. Cercle, dat ook Etienne geblesseerd zag uitvallen, behaalde een punt op Sclessin en begint net als Standard aan deze competitie met een vijf op negen. Zaterdag 18 augustus speelt Cercle in eigen huis tegen Zulte Waregem.

Cercle Brugge keert met een punt terug uit Luik
© BELGA

(ACR – foto’s Belga)

Standard – Cercle Brugge: 0-0

Standard: Ochoa, Cavanda, Vanheusden, Laifis, Pocognoli, Mpoku, Cimirot, Bastien (58′ Carcela), Agbo (46′ Marin), Djenepo (75′ Sa), Emond.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Ueda, Lambot, Etienne (79′ Vitinho), Omolo, Koné, Mercier (57′ Delacourt), Lusamba, Bruno, Tormin (38′ Bongiovanni).