Cercle Brugge kan op fandag niet winnen tegen Al-Shabab

In en rond het Jan Breydelstadion hield Cercle Brugge zondag de traditionele fandag met een galawedstrijd tegen Al-Shabab uit Saoedi-Arabië.

Het was wachten tot op het halfuur op de eerste doelrijpe kans. Smolders zette in het strafschopgebied van de tegenstander een mooie één-twee in met Dussenne, maar zag zijn schot gekeerd door de doelman. In de daaropvolgende hoekschop trof een zeer bedrijvige Dussenne met een knappe omhaal de lat. Negen minuten later trapte Godee op een nieuwe aanval van Cercle op de paal. Al-Shabab kwam voetbaltechnisch goed voor de dag, maar kreeg in de eerste helft slechts één te noteren kans: een vrije trap werd door doelman Werner in hoekschop getikt. Ruststand 0-0.

Strafschop

In de tweede helft begon Cercle met iets meer aanvalsdrift. Smolders kwam dicht bij de openingstreffer. Het was echter zijn ploeggenoot Kabananga die van een mistasten in de bezoekende verdediging kon profiteren en scoren. De wedstrijd kabbelde verder en toen iedereen leek vrede te nemen met de 1-0 viel een spits van de bezoekers over het steunbeen van Buysse. Scheidsrechter Brinckman wees naar de stip en zo werd het via Torres in de 81ste minuut 1-1. Cercle speelde geen hoogstaande wedstrijd ofwel liet trainer Staelens, met collega Hein Vanhaezebrouck in de tribune, een week voor de start van de competitie tegen AA Gent niet in zijn kaarten kijken.

Opstelling Cercle: Werner, Dussenne, Wils, Smolders (75′ Van Roose), Cornelis, Bacelic-Grgic (75′ Valcke), Bourdin (65′ Buysse), N’Diaye (65′ Van Acker), Godee (65′ Buyl), D’Haene, Kabananga (65′ Sukuta-Pasu).