Cercle Brugge kan laatste match niet winnen

Foto Belga © BELGA
Redactie KW

Zowel Cercle Brugge als AFC Tubize verzekerden zich vorig weekend van het behoud en profvoetbal volgend seizoen. De inzet van de wedstrijd in het Jan Breydelstadion vrijdagavond was de eerste plaats in Play-off 3. Trainer Riga koos bij Cercle voor dezelfde elf die uit Lommel drie punten meebrachten. Maertens er dus niet bij, net als Coussement, Vanbelle, Van Damme en Fabris.

In de openingsfase dribbelde Brebels tussen enkele verdedigers. Hij legde af tot bij De Schryver, maar die zag zijn poging geblokkeerd. Cercle trok het overwicht naar zich toe met enkele mooi uitgespeelde driehoekjes. In de zone van de waarheid verliep het iets minder. Er werd dan maar voor lange ballen gekozen. Op één van die fases liepen De Schryver en Mboyo voor doel elkaar in de weg. Even later was het Yagan zijn beurt om Petit Pélé eventueel het scoren te beletten. In het laatste kwartier kon Mboyo dan weer moeilijk bij een niet al te scherpe voorzet van De Schryver. Cercle ging na veel balbezit met 0-0 de rust in.

Bij het begin van de tweede helft werd Bourdin voor doel afgezonderd, zijn poging was te slap. Ruim op het uur waren de bezoekers een eerste keer dicht bij een doelpunt. Amallah werkte een flankvoorzet naast het doel van Nardi. Hier zat meer in voor Tubize. Het ging goed op en neer. In de daarop volgende aanval voor Cercle trapte Bertaccini over de kruising. De pocketspits lag even later aan de basis van het eerste doelpunt. Mboyo kreeg zijn voorzet niet meteen onder controle. Naast hem stond de ingevallen Naudts. Hij trapte het leer voorbij doelman Rausin: 1-0.

Foto Belga
Foto Belga© BELGA

Groen-zwart ging meteen op zoek naar de 2-0. Mboyo zag een goal afgekeurd. Hij kopte vanuit buitenspel, zij het zeer nipt, via de paal binnen. Bertaccini trapte daarna nog maar eens buiten het doelkader en ook Yagan, die voor aanvang een gouden schoen ontving als beste speler, kreeg een voorzet van Mboyo niet voorbij Rausin. Cercle miste nog maar eens aan efficiëntie en zo bleef het met het ingaan van het laatste kwartier 1-0. Het venijn zat echter in de staart toen Dudouit in de toegevoegde tijd een vrije trap achterwaarts voorbij Nardi kopte. Een bitter gelijkspel voor groen-zwart dat tal van doelkansen niet kon benutten en zo tevreden moet zijn met een derde plaats. Tubeke wint PO3, OH Leuven won met 1-0 tegen Lommel United. De Limburgers degraderen naar de amateurklasse. (ACR)

Cercle Brugge – AFC Tubize 1-1.

Doelpunten: 65′ Naudts, 90′ Dudouit.

Cercle Brugge: Nardi, Dewaele, Lambot, Bourdin, Galvez-Lopez, Brebels, De Schryver (54′ Naudts), Vincent, Bertaccini (79′ Beneddine), Yagan (87′ Kis), Mboyo.

AFC Tubize: Rausin, Dudouit, Garlito, Devillé, Hamzaoui, Köse (75′ Lisot), Garcia, Oh (59′ Azzouzi), Amallah, Lee, Ha.

Gele kaarten: 27′ Dewaele, 42′ Köse, 51′ Bourdin.

Scheidsrechter: D’Hondt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier