Cercle Brugge is zeker van het behoud in 1B

22/04/17 om 20:07 - Bijgewerkt om 21:27

Tubeke heeft zaterdag op de voorlaatste speeldag in de play-downs van de Proximus League met 1-0 gewonnen van OH Leuven. Daardoor is Cercle zeker van het behoud in 1B.

Cercle Brugge is zeker van het behoud in 1B

De spelers vierden vrijdagavond de drie belangrijke punten die ze pakten. © BELGA

Vrijdag klopte Cercle Brugge Lommel United met 0-1 door een treffer van Ivan Yagan in de 75ste minuut. Tubeke en Cercle Brugge zijn door de winst van Tubeke nu zeker van het behoud in 1B. Op de laatste speeldag maken OH Leuven en Lommel United onder elkaar uit wie degradeert in het Eneco stadion .


In de stand telt leider Tubeke 23 punten. Daarna volgt Cercle Brugge met 22 punten, voor OH Leuven (20) en Lommel United (19).

Samenwerking met AS Monaco kan afgerond worden

Op de slotspeeldag staat OH Leuven-Lommel United op het programma. De Limburgers moeten volgende week vrijdag winnen bij OHL, zo niet volgt volgend seizoen een verblijf in de eerste amateurklasse. Voor OHL volstaat een gelijkspel om zich te verzekeren van het behoud.

Cercle speelt dan in het Jan Breydelstadion tegen Tubeke. De supportersfederatie van groen-zwart plant alvast een groot feest. Het behoud in 1B betekent voor de vereniging dat de samenwerking met de Franse topclub AS Monaco volledig kan afgerond worden. Enkel de algemene vergadering moet nog zijn definitieve goedkeuring geven.

(Belga/ACR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!