Cercle Brugge in waanzinnige slotfase naar play-off 3

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge leek tot de 88ste minuut met een 2-0 ook volgend seizoen zeker te zijn van de hoogste klasse. Maar in een onwaarschijnlijk slot scoorde KV Mechelen nog drie keer en verwees het groen-zwart naar play-off 3.

Bij Cercle Brugge startte Vidarsson in vergelijking met de wedstrijd in Kortrijk met Haroun en Bacelic-Grgic in het middenveld in plaats Martens en Smolders. In de aanvangsfase trok KV Mechelen meteen het laken naar zich toe, zij het zonder echt doelman Werner van Cercle te kunnen bedreigen.

Cercle Brugge in waanzinnige slotfase naar play-off 3

Stephen Buyl scoorde de 1-0.
© BELGA

Groen-zwart acteerde met een groot hart, maar kon daar in doelrijpe kansen weinig tegenover zetten. Net voorbij het half uur liep Stephen Buyl, na een misser van Cocalic, alleen op doel af en besloot knap in de verste hoek. 1-0 was meteen ook de ruststand. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Veel middenveldspel zonder hoogstaande doelkansen. Op de 70ste minuut werd Haroun vervangen door Van Acker en Cercle leek wat de pedalen kwijt te geraken.

Cercle Brugge in waanzinnige slotfase naar play-off 3

En Stephen Buyl zorgde ook voor een schijnbaar geruststellende 2-0.
© BELGA

Het was diezelfde Buyl die tien minuten later de held van de namiddag leek te gaan worden toen hij na knap voorafgaand werk van verdediger Bourdin met een schuiver voor de 2-0 zorgde. Een immense ontlading in het Jan Breydelstadion. Cercle leek op weg naar play-off 2 en KV Mechelen leek er niet veel zin in te hebben.

Cercle Brugge in waanzinnige slotfase naar play-off 3
© BELGA

Noe Dussenne werd van het veld gestuurd.
© BELGA

Tot er in de 88ste minuut een vrije trap kwam van op rechts na misschien wel een onnodige overtreding van Buysse. Invaller Wolksi zorgde onverwacht voor de 2-1 en dan sloeg twee minuten later het noodlot toe voor Cercle. De bal viel voor de voeten van Veselinovic, Dussenne trok aan de noodrem, kreeg rood en diezelfde Veselinovic zette de strafschop feilloos om. De bittere pil werd nog zwaarder voor Cercle toen de andere invaller Verdier zijn ploegmaat Wolski met zijn tweede van de namiddag kon bedienen.

Cercle Brugge in waanzinnige slotfase naar play-off 3

Groen-zwart veroordeeld tot play-off 3.
© BELGA

De thuisaanhang, die KV Mechelen drie keer zag scoren in evenveel minuten, droop meer dan ontgoocheld af. Pikant detail: De Maneblussers deden nog beter dan Cercle vorig seizoen. Cercle ging toen in een eenzelfde scenario voorbij Mechelen in acht minuten. De Vereniging speelt play-off 3 tegen Lierse, de ploeg waar het in de competitie een nul op zes tegen behaalde.

(ACR – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier