Cercle Brugge houdt AA Gent in bedwang.

Mémé Tchité viel zaterdag een eerste keer in bij Cercle Brugge. © ACR

Groen-zwart hielt de Buffalo’s in een oefenwedstrijd op 1-1.

Voor circa vijfhonderd toeschouwers was Cercle Brugge zaterdagavond in Lichtervelde zeker de evenknie van de Buffalo’s. AA Gent had de avond voordien een wedstrijd gespeeld en Trainer Vanhaezebrouck koos ervoor om uit zijn kern van ongeveer dertig spelers wat te experimenteren. Ondermeer Mitrovic, Raman, Coulibaly Simon en Saief stonden tussen de lijnen. Neto, ex- Cercle en misschien toch bezig met een transfer, keek vanaf de zijkant toe.

Bij Cercle koos de technische staf zo goed als voor de elf die woensdag tegen Westerlo de wedstrijd beëindigden, met uitzondering van de nieuwe doelman Lentz. Die moest zich in het openingskwartier een eerste keer tonen op een kopbal van Koulibaly. Na twintig minuten was het dan toch prijs voor Gent. Simon, die het Coussement op de linkerflank behoorlijk lastig maakte, gaf een gemeten voorzet tot bij Raman die binnen tikte. Op het halfuur kon Yagan de buitenspelval omzeilen en alleen op de Zweedse doelman van Gent afgaan, maar werd onterecht door scheidsrechter Geldhof teruggefloten.

Tchité valt in

Bij Cercle bleef Maertens uit voorzorg aan de kant en mocht Tchité zich voorin bewijzen. De spits was met een kopbal kort voor de rust zeer dicht bij de gelijkmaker. Aan de overzijde trapte Raman met zijn linker onbegrijpelijk over.

In de tweede helft lag het niveau beduidend lager, ook al door de vele wissels die door beide teams werden doorgevoerd. Bij Cercle werd Tchité vervangen door een andere tester: Tshibuabua uit Antwerpen en ex- Germinal Beerschot.

Met die vele nieuwe spelers op het terrein kwam groen-zwart op gelijke hoogte toen Haroun een vrije trap van op links van Vanbelle in doel besloot. Er kwamen nadien nog wat wissels, maar weinig kansen. Zo bleef het bij 1-1. Cercle zou vrijdag 15 juli om 19.00 uur opnieuw in Lichtervelde spelen tegen KV Kortrijk. De dag nadien trekt men naar Koekelare, daar is FC Dender EH de tegenstander. (ACR)

Cercle Brugge – AA Gent 1-1

Doelpunten : 20′ Raman 0-1, 60′ Haroun 1-1.

Cercle Brugge : Lentz, Vanbelle (73′ Dildick), Bourdin, Dewaele (46′ Haroun), Coussement (60′ Janssens), Jutten (60′ Galvez-Lopez), De Schryver (60′ Fabris), Van Roose, Yagan (60′ Naudts), Simoens (60′ Van de Velde), Tchité (45′ Tshibuabua).

AA Gent eerste helft : Rinne, Ozkan, Mitrovic, Cerovec, Horemans, R. Schoofs, L.Schoofs, Saief, Simon, Raman, Coulibaly.

AA Gent tweede helft : Thoelen, Elton, Burssens, Foket, Cerovec, L. Schoofs, Ozkan, Beridze, Ndongala, Adilson, Perbet.