Cercle Brugge grijpt punt bij Tubize

Yagan was betrokken bij allebei de Brugse goals. © Foto Belga

Cercle Brugge had op het veld van Tubize na het debacle van vorig zondag tegen Lommel United (0-5) meer dan iets recht te zetten. In vergelijking met die match bleef Diallo geblesseerd aan de kant. Coussement kwam in zijn plaats.

Groen-zwart op zoek naar eerherstel moest in het openingskwartier meteen achtervolgen toen de West-Vlaamse scheidsrechter Van Damme de bal tot ieders verbazing op stip legde na een lichte duw op Zenke. Diallo klaarde de klus. Doelman Nardi kon eerst redding brengen, maar werd in de rebound toch gepasseerd.

Vijf minuten later stond het opnieuw gelijk, toen Mboyo nog maar eens zijn waarde toonde na een mooie combinatie met Yagan.

Kort voor de rust kwam Cercle nog eens op achterstand. Nirisarike kopte op een van de vele hoekschoppen voor de thuisploeg in doel. Eerder had Diallo na eenzelfde stilstaande fase op de lat gekopt. 2-1 aan de rust.

In de tweede helft koos Cercletrainer Riga voor Brebels in plaats van Coussement, maar die moest alweer vrij vlug met een schouderletsel vervangen worden. Cercle bleef op zoek naar de gelijkmaker. Yagan zag een vrije trap via de vingertoppen van Beunardeau op de lat. Groen-zwart geraakte beter in de wedstrijd en werd voor die inspanning beloond. Yagan schoof na mooi samenspel met Maertens de bal naast de paal in doel: 2-2. Dit was meteen ook de eindscore. Beide ploegen schieten met dit gelijkspel in play-off 3 weinig op en moeten uitkijken voor Lommel dat zaterdag om 17 uur speelt. Cercle trekt volgende vrijdag naar OH Leuven.

(ACR)

FC Tubize- Cercle Brugge 2-2.

Doelpunten: 12′ Diallo (pen.) 1-0, 18′ Mboyo 1-1, 37′ Nirisariki 2-1, 67′ Yagan.

FC Tubize: Beunardeau, Touré, Nirisarike, Q. Laurent, Pires, Ba, Betsch (76′ Garlito), M. Laurent (76′ Babic), Lee, Zenke, Diallo.

Cercle Brugge: Nardi, Khchab, Bourdin, Lambot, Coussement (46′ Brebels, 71′ Dewaele), Vincent, Maertens, Yagan, Mboyo (85′ Soumah), Naudts.

Gele kaarten: 57′ Zenke, 58′ Toure, 60′ Diarra, 82′ Vincent.

Scheidsrechter: Van Damme.