Cercle Brugge grijpt punt bij Lierse

Redactie KW

Met 1-1 schieten beide ploegen weinig op.

Cercle Brugge wil de komende weken nog een rol van betekenis spelen in 1B en trok daarom met Mboyo voorin versterking aan. De spits was zaterdagavond in Lier nog niet speelgerechtigd. Trainer Riga kon bij groen- zwart opnieuw rekenen op Maertens en Naudts in een toch wel een jonge ploeg. Coussement viel alsnog met een blessure buiten de selectie. Lierse, dat tevens en vooral in het middenveld enkele basisspelers moest missen, zet zijn zinnen op de tweede periodetitel. Cercle probeert de play-downs te vermijden en hoopt nog stiekem op een plaats bij de eerste vier. Beide ploegen deden er dus goed aan te winnen.

De thuisploeg begon op het bevroren terrein het best aan de wedstrijd met doelpogingen van Masika en topschutter De Belder. Nadien en vooral na de rust nam Cercle het heft in handen. Kis kwam voorin in de ploeg en kon al na amper acht minuten scoren. De Kroaat zag zijn goal echter afgekeurd. Scheidsrechter Virant had voorafgaand handspel gezien. Kis kreeg nadien nog een tweede poging en bij zijn derde was het raak. Hij schoof de bal op aangeven van Yagan netjes in doel. Zijn zevende goal dit seizoen.

Naudts kon voor Cercle de voorsprong verdubbelen. Zijn knal kwam tegen de dwarsligger terecht. Lierse had het moeilijk, maar het kwam in het slotkwartier wel gelijk. Op een vrije trap kon Buysens ongedekt binnenkoppen. Het bleef 1-1. Een niet onaardig Cercle kan zich nu met Mboyo opmaken voor de West-Vlaamse derby tegen Roeselare, komende zaterdag. (ACR)

SK Lierse- Cercle Brugge 1-1.

Doelpunten: 57′ Kis 0-1, 78′ Buysens 1-1.

SK Lierse: Vanhamel, Poelmans, Buysens, Frans, Vinck, Wils (70′ Dodo), Ankomah (62′ Benson), Masika, Yakubu, De Belder, Joachim.

Cercle Brugge: Nardi, Khchab, Bourdin, Lambot, Benedinne, Dewaele, Maertens, Brebels, Yagan (93′ Diarra), Naudts (82′ Diallo), Bertaccini (46′ Kis).

Gele kaarten: 76′ Nardi. 78′ Bourdin, 92′ Diallo.

Scheidsrechter: Virant.

Tekst: (ACR) Foto: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier