Cercle Brugge grijpt nog eens de volle buit

Cercle Brugge won met 2-1 tegen Moeskroen-Péruwelz. De ingevallen Stephen Buyl zorgde in de tweede helft voor een belangrijke driepunter voor groen- zwart.

Bij Cercle Brugge werd de zieke Buysse vervangen door De Kegel. Bij de bezoekers stonden nog maar eens elf Fransen in de basis.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor groen-zwart toen Kabananga na een goede vijf minuten zijn zevende doelpunt van het seizoen tegen het net prikte, na een mooi opgezette aanval op de rechterflank. Iedereen dacht dat Cercle zou doorduwen maar zelfs tegen tien man van Moeskroen-Peruwelz – wanneer Vandendriessche een tijdje een hoofdwonde liet verzorgen – leek het geen vuist te kunnen maken.

Op die manier verwacht je dan een doelpunt aan de overkant. Dit gebeurde ook op slag van rust toen Diaby bewees dat hij niet voor niets de topschutter in de Jupiler League is. Hij werd mooi in de rug van de verdediging aangespeeld en werkte mooi af: 1-1.

In de tweede helft kon Cercle opnieuw vroeg scoren, maar Bacelic trapte een open doelkans onbegrijpelijk naast. De wedstrijd ging dan goed op en neer toen de ingevallen Stephen Buyl, tussen vijf Moeskroen verdedigers, de bal met de linkervoet over haaks binnen trapte. De bezoekers konden daar maar weinig tegenover zetten en Cercle deed met man en macht er alles aan om die belangrijke en verdiende zege te grijpen. Het bleef bij 2-1. Uiteraard bij de thuisaanhang niets dan tevreden gezichten, want het was al van 13 september geleden tegen Charleroi dat Cercle nog eens thuis in de competitie wist te winnen. Onderin krijgt groen- zwart door het puntenverlies van KV Mechelen, Waasland-Beveren en Lierse iets meer ademruimte.