Cercle Brugge grijpt de drie punten in Antwerpen

Cercle speelde eerder dit seizoen tegen ASV Geel. © VDB
Redactie KW

Na de recente nul op negen knoopt groen-zwart opnieuw aan met een overwinning.

Het Bosuilstadion in Antwerpen was voor de komst van de Vereniging helemaal uitverkocht. Door het ontbreken van Haroun (geel geschorst) en de voorbije drie nederlagen wijzigde trainer Vanderbiest zijn elftal op vier plaatsen. Met Van Roose en Lambot zorgde hij voor een meer bevolkt middenveld. Bourdin en De Kegel namen achterin hun posities opnieuw in.

In de openingsminuten zorgden beide gewezen eersteklassers voor enige dreiging, maar de afwerking was te zwak. Dat was overigens een beetje het spelbeeld in de eerste helft. Tot aan de grote rechthoek verliep het spel op en neer, in de zone van de waarheid liep het vast. Tot op slag van de rust de enige goal van de match viel: Colpaert devieerde met het hoofd de bal voorbij zijn eigen doelman.

In de tweede helft ging Antwerp gesteund door een vurig publiek logisch op zoek naar tenminste de gelijkmaker. Binst en ook Limbombe waren er dicht bij, maar vonden een attente Van Damme op hun weg. Cercle kon geregeld tegen prikken, maar zonder echt gevaar. Aan de overzijde liet Van Damme, vorige week in de fout bij de eerste goal tegen Tubeke, zich niet verrassen. Op één van de twee grote kansen van de ingevallen Dequevy stond hij op de goede plaats. De andere trapte de ingevallen Antwerp-speler onbegrijpelijk over het lege doel. Adesanya trof ook nog de paal. Gevaert, de trainer van Antwerp, werd naar de tribune verwezen. In de toegevoegde tijd mocht opnieuw Van Damme als absolute uitblinker de meubelen redden op een kopbal van Binst. Het bleef bij 0-1.

Vreugde bij de vierhonderd meegereisde supporters, die letterlijk in een hoekje waren gedrumd. Cercle diende de thuisploeg zijn eerste nederlaag van het seizoen toe en ziet de kloof met de top van het klassement in de Proximus League niet groter worden. Groen-zwart ontvangt zaterdag in eigen huis WS Brussel. Van Acker is er wegens zijn vijfde gele kaart niet bij.

(ACR)

Antwerp – Cercle Brugge 0-1.

Doelpunten : 45′ Colpaert (owngoal) 0-1.

Antwerp : Kudimbana, Dom, Biset, Colpaert, Daeseleire (82′ Adesanya), N’Diaye (76′ Malsa), Omolo, Hairemans, Limbombe, Binst, Owusu (66′ Dequevy).

Cercle Brugge : Van Damme, De Kegel, Dewaele, Bourdin, Vanbelle, Van Roose, Van Acker, Lambot, Yagan (82′ Simoens), Maertens, Doumbouya (70′ Naudts).

Gele kaarten : Van Acker, Binst, N’Diaye, Malsa.

Scheidsrechter : Visser.

Toeschouwers : 13.400.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier