Cercle Brugge geraakt niet voorbij Patro Eisden

Redactie KW

Groen-zwart speelde 1-1 tegen Patro Eisden. Luissint maakt in slotfase gelijk.

Bij Cercle werd Dewaele naar de bank verwezen, zijn plaats achterin werd ingenomen door Van Roose. Voorin koos trainer Vanderbiest voor Doumbouya en De Oliveira.

Groen-zwart acteerde in de beginfase niet echt scherp, toch was de eerste doelrijpe kans voor Cercle. Yagan kon een flankvoorzet van Valcke echter niet besluiten. De bezoekers voetbalden goed vanuit de organisatie en trokken geregeld met overgave naar voor. Cercle bleef ondertussen zoekend en trainer Vanderbiest, die even later De Oliveira zag uitvallen, maakte zich terecht boos. Farin was op het half uur zelfs dicht bij de O-1, met een trap op de doelpaal. Aan de overzijde kopte Doumbouya een vrije trap van Vanbelle over. Zo bleef het O-O na een teleurstellende eerste helft van de thuisploeg.

Na de rust was de ingevallen Naudts meteen dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal strandde op de vuisten van Grootaers. Diezelfde Naudts zorgde kort nadien voor een mooie actie op rechts. Haroun vergat van dichtbij binnen te tikken. De thuisploeg was duidelijk met meer enthousiasme aan de tweede helft begonnen. Eisden kroop meer achteruit, al bleef het wachten op de eerste goal. Die kwam er in de slotfase, zij het echter voor de bezoekers. Doelman Vandamme liet knullig de bal door de benen glippen. Etien was goed gevolgd om binnen te tikken. Luissint kon kort nadien een blamage vermijden. Met een gekrulde bal zorgde hij nog voor een billijk gelijkspel. Een opnieuw zeer wisselvallig Cercle droop af. (ACR)

Doelpunten : 86′ Etien: 0-1, 90′ Luissint: 1-1.

Gele kaarten : Lambin, Iboma, Etien.

Scheidsrechter : Verslycken.