Cercle Brugge geeft het in de slotfase weg

Cercle viert het derde doelpunt, een treffer van aanvoerder Faris Haroun. © VDB

Cercle Brugge wilde na de zes op zes in Seraing en Lierse een vervolg breien door de drukke week met drie matchen thuis winnend af te sluiten, want dit was voor de vereniging in competitieverband al een poos geleden.

Vanderbiest koos voor dezelfde elf als in Lierse. Al verschenen ze niet meteen voor honderd procent geconcentreerd aan de aftrap. Bij Geel hadden ze dit wellicht ook door. De bezoekers kozen van bij aanvang meteen voor de aanval en bij de tweede doorbraak op rechts was het meteen raak. Allegria stond aan de eerste paal op de juiste plaats om overhoeks voorbij doelman Van Damme te trappen.

De wedstrijd twee minuten ver en Cercle al meteen op achtervolgen aangewezen. Vanderbiest stuwde zijn troepen naar voor en Geel kon daar vooral via de snelle technische flankspelers Jutten en Berben van profiteren. Het was echter Cercle dat de achterstand in het derde kwartier in twee minuten ongedaan maakte. Doumbouya haakte zichzelf vrij en besloot. Even later deed Yagan hem dit na met een plaatsbal: 2-1.

In de euforie vergat Cercle aan de overzijde Berben die gelukkig voor de thuisploeg Van Damme op zijn weg vond. Op slag van rust was er nog een kopbal van Doumbouya over de dwarsligger.

Inbreng Lambot om middenveld te versterken

Bij aanvang van de tweede helft bleef Valcke bij de thuisploeg in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Lambot om het middenveld te versterken en Van Acker en Haroun, beiden met geel, van een eventuele uitsluiting te behoeden. Het was een combinatie van diezelfde twee die bijna resulteerde in de 3-1. Even later was het toch prijs voor Cercle toen Haroun zijn voorzet van op rechts in doel zag verdwijnen. Op het uur ging een vrije trap van de bezoekers op de paal en trapte Yagan even later onbesuisd over.

Ook Ivan Yagan kwam tot scoren.
Ook Ivan Yagan kwam tot scoren.© VDB

Domper op de feestvreugde

Naarmate de wedstrijd vorderde bleven net als in de eerste helft de overtredingen niet uit, verdween het tempo uit match en waren de echt doelrijpe kansen, ondanks de vele ruimte die er kwam, schaars. Toch kwam Geel in de slotfase nog langszij dankzij een afstand schot van Berben en een goal op het randje buitenspel van Allegria. Een domper op de feestvreugde bij de thuisploeg. Het wil blijkbaar maar niet lukken in eigen huis voor Cercle dat op de volgende speeldag naar Patro Eisden Maasmechelen trekt.

Cercle Brugge – ASV Geel 3-3.

Cercle Brugge : Van Damme, Vanbelle, Ivens, Valcke (46′ Lambot), Bourdin, De Kegel, Doumbouya (53′ Naudts), Maertens, Haroun, Van Acker (76′ Bossekota), Yagan.

ASV Geel: Vromans, Christiaens, Ouassiero, Cauwenberg (33′ Scheelen), Vanderveken, Jutten, Allegria, Berben, Kerckhofs (77’Gielis), Bracke (61′ Muzaqi), Spies.

Doelpunten : 2′ Allegria 0-1, 35′ Doumbouya 1-1, 37′ Yagan 2-1, 52′ Haroun 3-1, 87′ Berben 2-3, 89’Allegria 3-3.

Gele kaarten: Van Acker, Haroun, Bracke, Berben.